Gazete Vatan Logo

Mehmet Soysal, Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı

Posta ve Fanatik gazetelerinin yayıncısı Doğan Gazetecilik AŞ İcra Kurulu Başkanlığına Mehmet Soysal getirildi.

Mehmet Soysal, Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı

Posta ve Fanatik gazetelerinin yayıncısı olan Doğan Gazetecilik AŞ’nin ‘İcra KuruluBaşkanlığı’na Mehmet Soysal getirildi. Doğan Gazetecilik AŞ, yönetim kurulunun Şirket Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Soysal’ın Yürütme Komitesi (İcra Kurulu) Başkanı görevine atanmasına karar verdiğini yaptığı açıklamayla duyurdu.

Doğan Gazetecilik AŞ tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yapılan açıklamada, yönetim kurulunun dün aldığı 2018/23 sayılı kararı ile Şirket Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Soysal’ın İcra Kurulu Başkanı görevine atanmasına karar verdiği bildirildi.

Mehmet Soysal, Demirören Medya Grubu’nun Doğan Holding’in medyadaki varlıklarını satın almasıyla birlikte geçen hafta Hürriyet Gazetecilik şirketinde de İcra Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmişti. Soysal, Demirören Medya Grubu’nda Milliyet Gazetesi ve Vatan Gazetesi’nin de İcra Kurulu Başkanlığını yürütüyor.

Devir işlemi tamam

Demirören Holding ve Doğan Holding arasında medyadaki varlıkların satın alınması yönündeki anlaşmaya Rekabet Kurumu izninin çıkması sonrasında, 17 Mayıs 2018 tarihinde yapılan açıklamayla, medyada dev satın alma işlemi tamamlanmıştı.

Haberin Devamı

Doğan Holding, Demirören Medya Yatırımları Ticaret AŞ ile imzalanan “Hisse Satış Sözleşmesi” kapsamında doğrudan veya dolaylı bağlı ortaklıklarının pay senetlerinin satışı ve devrinin geçen hafta itibarıyla tamamlandığını ve satış bedelinin tam ve nakit olarak serbest şekilde hesaplarına intikal ettiğini duyurmuştu.