Bize ‘yalan’ söylediler

Elli yıl geçip giden hayatta yaşadıklarımızı; ya da gördüklerimizi, anlamsızlıkları, amaçsızlıkları, ihanetleri, aldanışlarımızı, unuttuklarımızı, hatırladıklarımızı, savaşları, olayları, çelişkileri, kavgaları, ikiyüzlülükleri, basiretsizlikleri, itibarsızlaştırma operasyonlarını ve cinayetleri oturup yazmaya başlasak galiba kalan ömrümüz yetmeyecek!

Tek kelimeyle özetlersek, bize yalan söylemişler...

80 öncesi sağ ve sol çatışmalarında kaybettiğimiz adamlar ve yılların yaralarını daha saramadan, birbirimize sarılamadan, PKK terörüyle tanıştırıldık ve bugünlere kadar geldik.

Düşünmeye dahi fırsat verilmiyor ki...

***

“Üç-beş çapulcu” diye başlayan terör yıllar sonra özgürlük yalanları başlığı altında ırkçı bir harekete dönüşüverdi...

Büyük bir devleti yönettiklerini iddia edenler yıllarca şehit cenazelerinde “eşkiyanın başı görüldüğü yerde ezilecek!” Deyip gördükleri yerde ise “memlekete hoş geldin” diyecek kadar devletin inandırıcılığını yitirdiler ve yalan söylediler.

Ve eşkiyanın başıyla ‘arkası yarın gibi aldatmaca oyunlarından ibaret çözüm süreçleri başlatıldı... Barış ve huzur için baldıran zehiri içmeyi göze alanların samimiyetine inanıyorduk ama eşkiyalara asla inanmıyorduk...

Haberin Devamı

Çünkü, silahlarını asla bırakmadılar ve dağdan hiç inmediler!

Bize yıllarca yalan söylediler!

***

Devlet, 32 yıl boyunca terör ile mücadele ettiğini iddia ediyorsa, üç-beş çapulcuyla başlayan ve sürecin sonunda terör örgütü dedikleri yapılaşma yüzde 14 oy oranında oy alacak kadar siyasallaşıyorsa ve siyasallaşan örgüt Ankara’nın göbeğinde hala eşkiya başından talimat alabiliyorsa, bir kahraman gibi posterleri ülkenin her yerine asılabiliyorsa birileri gerçekten bize yalan söylüyor!

Beka Vadisi’nde terör diye başlayan organizasyon “Düz ovada siyaset” yapmaya dönüşüveriyorsa, binlerce namusuyla, şerefiyle ve helal lokma ile yaşamaya çalışan insanımız şehit ediliyorsa ve kalleşce teröre hala devam ediyorlarsa gerçekten birileri bize yalan söylüyor...

***

32 yıl boyunca PKK terör örgütünü besleyip, büyüten küresel efendiler, İslam adını kullandırtarak İslam dinine en büyük zararı veren IŞİD gibi terör örgütüne de Suruç’taki katliamı yaptırarak bir iç savaşı körüklemek istiyorsa ve biz hala uyanamıyorsak sözün bittiği noktadayız demektir.

Haberin Devamı

Yüzyıldan beri Ortadoğu ve İslam dünyasını “petrol istasyonu” gibi gören ve Osmanlı’yı tasfiye etmeyi başaran efendiler, şimdi de petrol kuyuları olmadan büyüyen bu ülkeyi bir savaşa sürüklemek istiyor.

Kısacası, bize yalan söylemeye devam ediyorlar!

Uyanma vakti...

DİĞER YENİ YAZILAR