Yarın diye bir şey

Siyasilerin yalanlarını ayırt etmekte artık ben dahi zorlanıyorum ve aldanıyorum.

“Kayıkçı” kavgası yapacaklarına, sandığa giden her yolu mübahtan sayacaklarına, sonuçlara göre yeni pozisyon alabileceklerine dair ihtimalleri sıfırlıyoruz. Oysa, siyasilerin; iktidar koltuğuna oturabilmek ya da kalabilmek gibi bir gerçekleri olduğunu ne acıdır ki her defasında unutuyorum.

Siyasilerin miting meydanlarında bağırıp çağırışlarına, yırtınışlarına, aldatışlarına, feryatlarına, ağlayışlarına kendimizi fazla kaptırıyoruz!

Kırk yıldan beri hala uyanamadık!

***

Seçim öncesi meydanlarda ne diyorlardı?

- Dış güçler, küresel baronlar, ülkeyi işgal etmek, bölmek ve çökertmek isteyen Haçlılar, siyonistler ve masonlar!

Ve güya yedi düvel bu ülkedeki iktidara karşıydı!

Diğer partilerin ise dostuydu, gibisinden yapılan karalama siyaseti artık iflas etmiştir... Ve yeni strateji ise, hükümetin mutlaka kurulmasının zorunluluğu ve siyasetin uzlaşı sanatı olduğuna dair senaryolar piyasaya sürülüyor!

***

Yalan, siyasilerin yedek gemisi gibi... Ve yalanlarına bin tane bilimsel kılıf da bulabiliyorlar. Ekmeği, suyu ve havası olmuş adeta.

Haberin Devamı

Yalan, siyasilere bir bardak soğuk su içmek gibi bir şey!

Biz böylesine keskin yazıp söylersek ve gün gelir de yanıldığımızı belirtirsek; dönek, statükocu, yalancı ve asparagas haberci ilan ediliriz.

Siyasiler söylediğinde ise; söylem, dönemsellik, yenilik, reform, statükoya karşı savaş, strateji veya ilm-i siyasetçi oluyor...

Seçim öncesi, tek başına iktidarın ülkeye çağ atlatacağını, koalisyonların ise ülkeyi batıracağını söyleyenler, şimdi de siyasetin uzlaşma sanatı olduğundan, birlikte yönetmenin, birlikte yürümenin, karşılıklı güven ortamının ve ortak akıl ile sorumluluğun paylaşılmasının üstünlüklerinden falan bahsediyor.

Haçlılara ne oldu?

Demek ki, her iki taraf da unuttu...

Hakaret eden de, hakarete uğrayan da unutma hastalığına yenik düşmüş.

Peki, millete ne oldu? Yarın erken seçime gidilirse millete ne denilecek, doğrusu çok merak ediyorum!

DİĞER YENİ YAZILAR