Gazete Vatan Logo

Mehmet Şimşek İspanya'da konuştu

Resmi görüşmeler için İspanya'nın başkenti Madrid'de bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Belki Türkiye'deki iç siyasi gelişmeler yurt dışındakileri şaşırtıyor ama Türkiye'de başka bir seçim planlanmamalıdır." dedi.

Mehmet Şimşek İspanya'da konuştu

Garanti Bankasının en büyük hissedarı İspanyol BBVA Bankasının Yönetim Kurulu Üyeleri ve üst düzey yöneticilerine verdiği kurumsal seminerde konuşma yapan Şimşek, "Öyle görünüyor ki, görüş farkından dolayı bir Başbakan değişikliğine gideceğiz. Belki Türkiye'deki iç siyasi gelişmeler yurt dışındakileri şaşırtıyor ama Türkiye'de başka bir seçim planlanmamalıdır. Yapılması gereken hataları düzeltip, mevcut durumu iyileştirmektir." ifadelerini kullandı.

"Türkiye, iki genel seçime ve hemen yanı başındaki savaşa rağmen geçtiğimiz yıl yüzde 4'lük bir ekonomik büyüme kaydetti ve bütçeyi dengede tutmayı başardı. Bu hiç de fena değil" diyen Şimşek, "İyi şeyler yaptık ama ekonomimizi daha da iyileştirmek için yapacak çok işimiz var." açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin 2000 yılından itibaren ekonomik anlamda başarılı bir geçiş süreci geçirdiğinin altını çizen Şimşek, son yıllarda gerek jeopolitik konumdan gerekse iç siyasi sorunlardan dolayı yaşanan zorluklara ekonominin iyi cevap verdiğini hatırlattı.

Haberin Devamı

Türkiye'de iş piyasalarında verimliliği artırmanın temel bir gereksinim olduğunun altını çizen Şimşek, mikro ve makro reformların yapılması gerektiğini, G-20 içinde en geniş reform programına sahip ülkenin Türkiye olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin demografik gücünün önemli olduğunu kaydeden Şimşek, "Sadece demografik sebeplerden, Türkiye'nin gelecek 30 yıl içinde ekonomik büyümesinin devam etmesi için çok büyük nedenler var." dedi.

Konuşması sırasında Türkiye-AB ilişkilerine de değinen Şimşek, sözlerine şöyle devam etti:

"AB üyeliği Türkiye için bir saplantı değil. Hukuk devleti, demokrasi ve kaliteli kurumlar için AB'ye ihtiyacımız var. AB'nin de ekonomik dinamizm, uluslararası ilişkiler, medeniyetler arası diyalog, güvenli ve istikrarlı bir komşu için Türkiye'ye ihtiyacı var. Birlikte yaşam, Türkiye gibi iyi örneklerle sağlanabilir. Türkiye, nüfusunun yüzde 99'u Müslüman olmasına rağmen tam olarak laik bir ülkedir."

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Madrid'deki resmi programı çerçevesinde İspanya Ekonomi Bakanı Luis de Guindos ile de görüştü.

Haberin Devamı