Gazete Vatan Logo

Mehmet Öz’den ‘krem’ çarkı

4 yıl önce programında ‘Kremler kırışıklık giderebilecek kadar deriye nüfuz edemez. Paranızı çöpe atmayın’ diyen Türk doktor Mehmet Öz, ABD’de kırışıklıkları önleyerek 20 yıl gençleştirdiğini iddia eden bir kremin reklam yüzü oldu.

Mehmet Öz’den ‘krem’ çarkı

ABD’de geçen yıl 10 ünlü doktorun Columbia Üniversitesi’nden atılması için ‘bu adam bir şarlatan’ diye dilekçe verdiği Dr. Mehmet Öz, ‘Benim işim umut vermek. Programımda her tür görüş yer alacak’ diyerek kendisini savunmuş, ancak programında yer verdiği ve bilimselliği kanıtlanamayan bazı ürünler nedeniyle Amerikan senatosunda ifade vermek zorunda kalmıştı. ABD’li doktorlar, Mehmet Öz’ün televizyon programını ve bu programda verdiği sağlık tavsiyelerini “zırva” olarak nitelendirmiş, Öz’ün doktorluk yapmaktan çok şovmenlik yaptığını ve kişisel mali çıkarları için kamuoyunu yanılttığını savunmuştu. Meslektaşları tarafından kaleme alınan mektupta, Mehmet Öz’ün sunduğu televizyon programında, çıkar amaçlı olarak diyet ilaçlarını övdüğü hatırlatılmıştı.

Gençlik iksiri

Öz şimdi benzer bir suçlama ile karşı karşıya kalacakmış gibi görünüyor. Türk asıllı ABD vatandaşı doktor, 2012 yılında kendi ismini taşıyan TV şovunda, ‘Anti-aging teknikleri adıyla satılan nemlendirici kremlere paranızı kaptırmayın. Bunlar yarardan çok cildinize zarar bile verebilir. Nemlendirici bazı kremlerin kırışıklıkları giderdiği iddiası safsatadır. Bu kremlerin derinin kırışıklıklara sebep olan bölgelerine nüfuz etmesi mümkün değildir. Kırışıklık istemiyorsanız aşırı güneşte kalmaktan kaçının’ demişti. Ancak aradan geçen 4 yılda Öz’ün fikirleri değişmiş olsa gerek ki, 55 yaşındaki Doktor Öz, Nouvalift isimli bir anti-aging kreminin reklam yüzü oldu. Kremin tanıtıldığı şov programında, ‘20 yıl genç görünmek isterseniz bunu mutlaka kullanın. Adeta bir gençlik iksiri’ ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

118

2009 yılında başlayan Mehmet Öz Show Türkiye dahil olmak üzere 118 ülkede izleniyor. Öz’ün tavsiyeleri ABD’de sağlık açısından en çok dikkate alınan önerilerden.