İki maç iki direniş

ARJANTİN-İran maçı öncesi Mustafa Denizli’yi aradım. İran takımı hakkındaki görüşlerini sordum.

“Bu akşam kaybedebilirler, önemli değil. Halen gruptan çıkabilecek bir takım. Çünkü sıradan bir takım değil. Oyun mantalitesi var, kaliteli oyuncuları var. Bir kısmıyla ben çalıştım. Kaleciyi 17 yaşındayken oynattım. Sağ bek, sol bek ve kaptanları talebemdi” dedi.

50 yılın saha tecrübesi yine konuştu, hoca haklı çıktı. Arjantin önünde sadece gömülmesini beklediğim bir ekip, zaman-zaman çatır-çatır top oynadı. Savunma, yapabilen için bir sanattır; 91 dakika harika şekilde savunma yaptılar. 1-2’si net olmak üzere 3-4 kez de gol pozisyonu yakaladılar. Kadro kalitesi itibarıyla elbette ki Arjantin’in üstünlüğü tartışılmaz!

DÜNYA starı Lionel Messi, Bosna maçındaki golün aynısını attı. Büyük oyuncu, bunu yaptığı için büyüyor; star oluyor, maç kazandırıyor. Arjantin’i zaten üç aşağı beş yukarı hepimiz biliyoruz. Konuşuyoruz, konuşacağız, yazıp çizeceğiz. Ancak bu maçın haberi, manşeti İRAN... Golü Arjantin atmış olabilir; maçı İran kazandı. Gönüllerde de, oyunda da!

Haberin Devamı

Müthiş mücadele

22.00 maçında Almanya-Gana mücadelesi de oyun olarak 19.00 maçı kadar sürprizlerle doluydu. İki karşılaşma arasındaki fark gol sayısıydı. Tıpkı Arjantin gibi Almanya da uzak ara maçın favorisiydi. İlk yarı Arjantin kadar olmasa bile Almanya’nın Gana’yı teslim almışlığı söz konusuydu.

ANCAK ikinci yarı maç da değişti, Gana da! Panzerler 1-0 öne geçse de, Gana inanılmaz bir performansla skoru çevirdi. Maçın kırılması ise 67’de Jordan Ayew’in sol taraftan getirdiği topu ortaya çevirememesi sonucu kaçırdığı gol oldu. Löw’ün Klose hamlesi ve deneyimli oyuncunun golü sonrası 2-2’ye gelen maç Almanya’ya momentum olarak dönmüştü. Bunu fırsata çeviremediler. 83’te Müller’in kaçırıdığı gol, Almanya’yı iki puandan etti.

GANA maça hep asılı kaldı, aldığı bir puan ile gruptaki şansını sürdürdü. Önce İran, sonra Gana... Cumartesi akşamında iki güzel direniş izledik. Biri daha defansif, biri daha ofansif! Sürprizlerle dolu 2014 Brezilya’sı için dur bakalım daha neler göreceğiz!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR