Pandemi bireysel araç kullanımını artırıyor!

Seyahat Alışkanlıkları Araştırması, her 10 kişiden 9’unun her gün araç kullandığını gösterirken, sonuçlar 2021’de kişisel araçla seyahat talebinin önemli ölçüde arttığını gösteriyor.

Salgın seyahat alışkanlıklarını değiştirdi, pandemi dönemi yaşanan sağlık kaygısı insanları toplu taşımadan uzaklaştırarak özel araç kullanımına yöneltti. Söz konusu tatil olduğunda uçak, otobüs ve tren yolculuklarının yerini özel araçla yapılan seyahatler aldı. Salgın sonrası otomotiv sektöründeki değişen tüketici alışkanlıklarını inceleyen Teknoloji şirketi Osram’ın araştırması 2021 yılı Haziran ayında yapıldı. Katılımcıların yüzde 89’unun uzun yolculuklarda özel araçla seyahati tercih ettiği belirlendi.

Pandemi bireysel araç kullanımını artırıyor

En sık yaşanan sorunlar

Seyahat Alışkanlıkları Araştırması’nın kontrollü seyahat etmekten, dijitalleşmeye, teknoloji kullanmaktan risk yönetimine varana kadar seyahat alışkanlıklarında birçok yeni sayfa açacağına dikkati çeken Osram Türkiye, Ortadoğu ve Afrika’dan Sorumlu Pazarlama Müdürü Yasmin Özpamir şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

Pandemi bireysel araç kullanımını artırıyor


“Araç kullanımda en çok yaşanan sorulara da ışık tutan araştırmaya göre yüzde 76 oranıyla lastik inmesi en büyük sorun olarak dikkat çekerken onu yüzde 46 oranıyla akü bitmesi takip ediyor. Özel araçlarda güvenliğin ön planda olduğunu vurgulayan araştırma, araç sahiplerinin yüzde 48’inin seyahate çıkmadan önce mutlaka araç bakımı ve lastik kontrolü yaptırdığını ortaya koyuyor.”

Çok fonksiyonlu ürünler tercih ediliyor

Araç kullanımındaki yardımcı ürünlerin kullanışlı ve çok fonksiyonlu olmasının tercih sebebi olduğunu belirten Özpamir, sözlerini şöyle sürdürdü

‘‘Kullanıcılar araçlarında kullandıkları ürünlerin çok fonksiyonlu olmasını tercih ediyor, bir ürünü satın alırken faydasının maksimum olmasına dikkat eden kullanıcılar araç kullanımında ortaya çıkacak ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak karar veriyor.”

Osram’ın geliştirdiği; AirZing Mini, TYREinflate ve BATTERYcare ailesi ile uzun yolculuklarda sürücülerin yanında olduğunu söyleyen Özpamir ,”Pandemiyle birlikte hayatımızın en büyük önceliği olan havanın hijyeni sorununa AirZing Mini ile çözüm oluyoruz. TYREinflate 450 kompresör ile tam inik lastiğin 3,5 dakikadan daha kısa sürede kolaylıkla şişirilmesini sağlıyor. BATTERYcare ailesi ile akü bitme ve şarj problemine çözüm olan OSRAM akü boşalmalarında aracın kolayca çalıştırılması için güvenli, kompakt ve ekonomik bir çözüm sunuyor. Şimdi de gece sürücülere ideal görüş elde etmeleri için geliştirdiğimiz Osram Night Breaker 200 ürünü ile üç kata kadar daha fazla parlaklık ve yüzde 20'ye kadar daha fazla beyaz ışık sağlayacağız.”

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR