Sıfır km araçlara da dikkat edin

2. el ilan platformlarında geçmişte 1000 adetleri geçmeyen sıfır kilometre araç ilanı sayısı 10 binli rakamlara çıkıyor.

Ekspertizi yapılan bazı 0 km araçlarda ise 4 kapının birden sök-tak işlemi yapıldığı, bu durumun araç modeline bağlı olarak 30-40 Bin TL'ye varacak değer kaybı oluşturduğu belirtiliyor. Önde gelen ekspertiz firmalarından biri sıfır kilometre araçlarda son birkaç aydır yaşanan ve gündemden düşmeyen problemlerle ilgili önemli notlar paylaştı. Sektör temsilcilerinden Pilot Garage Genel Koordinatörü Cihan Emre "Sıfır kilometre bu araçların nakliyesi amatör bir şekilde yapılıyor. Çekiciden düşebiliyor, park esnasında diğer araçlar çarpabiliyor, dolu yağışına ve birçok fiziki etkene maruz kalabiliyor.

Sıfır km araçlara da dikkat edin

Daha dikkat çekici olan konuysa şu; ÖTV oranı düşük seviyede kaldığı için daha uygun fiyat etiketiyle satılan donanımsız araçların albenisini artırmak adına deri döşeme ya da Alkantara uygulaması yapılıyor. Ekspertize gelen bazı sıfır km araçların 4 kapısının da sökülüp tekrar takıldığını tespit ettik; sonradan deri döşemeye çevirmek için koltukları çıkarmak suretiyle kapıların söküldüğü ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Sıfır km araçlara da dikkat edin

Aynı şekilde body kit ve benzeri eklentilere sahip araçlarda da boyalı parçalara şahit oluyoruz. Tüm bunlar araç başına 30-40 bin TL'ye kadar değer kaybı yaşamanıza neden olur. Gelecekte mağdur olmamak için ikinci ele düşmüş sıfır kilometre her otomobili tarafsız ve kurumsal bir ekspertiz noktasında kontrol ettirmekte ısrarcı olun. Satıcılar bu gibi konularda yeterince şeffaf yaklaşmıyor." diye konuştu. .

DİĞER YENİ YAZILAR