Hafif ticaride satışlar yükselişte

Turizmdeki kıpırdanma ve okulların açılmasının gündeme gelmesiyle servis ve hafif ticari araçlardaki satışlar da artışa geçti.

Hafif ticaride satışlar yükselişteOtomobil ve hafif ticari araç pazarı 2020 yılı yedi aylık dönemde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60,3 oranında artarak 341.469 adet oldu. Otomobil pazarı yüzde 58,9 artarak 273.022 adet, hafif ticari araç pazarı ise yüzde 65,8 oranında artarak 68.447 adet olarak gerçekleşti. Hafif hafif ticari araç pazarı 2020 Temmuz ayında geçtiğimiz yıl temmuz ayına göre yüzde 610,7 artarak 17.974 adet oldu.

Ertelenen talep devrede

Hafif ticari araç satışlarının artışında ertelenen alımlar ve filo satışları etkili oldu. Hafif ticari araç pazarı, 10 yıllık Temmuz ayı ortalama satışlara göre yüzde 18,1 artmış durumda. Ağustos ayında da turizmdeki kıpırdanma ve eylülde okulların açılacağı seklentisiyle servis ve diğer hafif ticarilerde talep iyi gidiyor. Mercedes-Benz Gelecek Otomotiv CEO'su Bekir Koman Grandtur Turizm’e yaptıkları Sprinter filo teslimat töreninde yaptığı açıklamada turizm taşımacılığı alanında faaliyet gösteren firmaların taleplerinin arttığını vurguladı. Toplam pazardaki etkinliklerini artırmak için İstanbul Vadipark’taki lokasyonlarında ticari araç operasyonlarına hız verdiklerini anlatan Koman hem satış hem de satış sonrasında kaliteli ve güvenli markaların öne çıktığını vurguladı. Mercedes Benz Otomotiv Satış Müdürü Serdar Yaprak 2019’da segmentinin en fazla tercih edilen aracı olan Sprinter’in sunduğu uygun finansman koşulları ve satış sonrası hizmetleriyle sektörün ilgisini çekmeyi sürdürdüğünü vurguladı. 1996’dan beri ülkemizde satılan Mercedes -Benz Sprinter Mayıs 2019’da yenilendi. Minibüs, Panelvan ve Kamyonet olmak üzere 3 ana seçenekte 1.700’ü aşkın farklı versiyonu bulunuyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR