Gazete Vatan Logo

Meğer ihracat yıldızıymış

Hayali ihracat operasyonunda gözaltına alınanlar arasından öyle bir isim çıktı ki...

İSTANBUL Mali Suçlarla Mücadele ekiplerince hayali ihracat yaptığı öne sürülen şüphelilere yönelik olarak başlatılan operasyonda, toplam 84 yere yapılan baskının ardından gözaltına alınan 60 kişi arasında bulanan Bursa’da yerel gazete sahibi tekstilci Cüneyt Dizdar’ın, geçen ay Bursa’da ’İhracatın Yıldızları’ töreninde bronz madalya ile ödüllendirildiği ortaya çıktı.

Çok sayıda vergi müfettişleri, gümrük müfettişleri, SGK Müfettişleri ve BBDK Müfettişleri’nin de evrakları teker teker incelediği operasyonda, şüphelilerin 50 milyon TL teşvik ve KDV iadesi almaya çalıştıkları öne sürüldü. Bursa, Ankara ve Tekirdağ’da gözaltına alınıp İstanbul’a götürülen şüphelilerin, burada adliyeye çıkartılacağı bildirildi.

GEÇEN AY İHRACAT ŞAMPİYONU ÖDÜLÜ ALMIŞTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusu süren Cüneyt Dizdar 26 Nisan’da Bursa’da Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) tarafından düzenlenen ortak organizasyonda, 2011 yılında başarılı performans sergileyen ihracatçılara verilen ’İhracatın Yıldızları’ ödülünü almıştı.

Bronz madalyayı Dizdar Tekstil adına Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Dizdar alırken, Dizdar Grup Dokuma, İplik ve Tekstil Sanayii adına ise Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Dizdar kürsüye çıkmıştı.

Sorgulamaları devam eden aralarında Cüneyt Dizdar’ın da bulunduğu şüphelilerin cuma günü İstanbul’da adliyeye çıkartılacağı belirtildi.















Haberin Devamı