Gazete Vatan Logo

Mega projeler birleşiyor

Marmaray, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli, İstanbul-İzmir Otoyolu’nun da aralarında bulunduğu mega projelerle Türkiye’nin çehresi değişiyor

Türkiye’nin her karışının ulaşılabilir kılınması için, dünyanın ilgiyle takip ettiği, ileri teknoloji ve kaynak gerektiren mega projeler hayata geçiriliyor. Kanal İstanbul, Marmaray, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli, İstanbul-İzmir Otoyolu’nun da aralarında bulunduğu mega projelerle Türkiye’nin çehresi değişiyor
Karayolu ulaşımının kesintisiz, kontrollü, güvenli ve konforlu olabilmesi için çalışmalar yürüten Karayolları Genel Müdürlüğü, mega projelerini görücüye çıkaracağı bir fuara imza atıyor. Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı öncesinde mega projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.
Karayollarında yatırım rekoru
Mega projelerle yatırım rekoru kırdıklarını belirten İsmail Kartal, “Türk müteahhitlik sektörü Balkanlardan Orta Asya’ya, Rusya’dan Ortadoğu ve Afrika’ya kadar 5 kıtada, 100 ülkede toplam tutarı 242 milyar dolara ulaşan yaklaşık 7 bin proje hayata geçirdi. 250 milyar dolarlık ticaret hacmine sahip olan sektör, 2015 yılında da yeni projeler hayata geçirmeye devam etti. 2015 sonu itibarıyla toplam 156 adet köprünün yapımı tamamlanmış, 481 adet köprünün çalışmaları ise sürdürülüyor olacak. Ayrıca 44 adet tünel tamamlanırken 96 adet tünelin yapımı devam ediyor. ” diye konuştu.
Mega projeler gün yüzüne çıkacak
Ülkemizde mega proje diye adlandırılan ve dünya sıralamalarında ilk beş içinde yer alan ‘asma köprü’, ‘gergin eğik kablo askılı köprü’, ‘özel betonarme ve çelik köprü’, ‘viyadük ve tünel’ projeleri, değişik sistem kurgulamalarına göre ve buna uygun metodolojilerle özel makina, malzeme, ekipman ve teçhizat kullanımı ile gerçekleştiriliyor. Mega projelerin tanıtılacağı Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı’nın ulusal ve uluslararası proje uygulayıcıları ile sektörün diğer ilgili paydaşları olan üretici, imalatçı ve tedarikçilerini bir araya getireceğini söyleyen İsmail Kartal, bu organizasyonun Türkiye’nin önünü açacak bir nitelik taşıdığını da belirtti.
Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı 26-28 Mayıs 2016 tarihlerinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı himayelerinde, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün teknik desteği ile Yollar Türk Milli Komitesi tarafından Ankara Congresium’da gerçekleşecek.

Haberin Devamı