Gazete Vatan Logo

Meflokin nedir? Rusya corona ilacını mı buldu? (Rusya Federal Biyomedikal Ajansı açıkladı)

Rusya Federal Biyomedikal Ajansı (FMBA), yeni tip Corona Virüsü tedavi edecek ilacın geliştirildiğini iddia etti. Ajansın basın dairesinden yapılan açıklamada, FMBA'nın yeni tip koronavirüsü tedavi etmek üzere sıtmaya karşı kullanılan Meflokin bazlı yeni ilacı tanıttığı belirtildi. Rusya tarafından ilan edilen haberin ardından Meflokin nedir?

Meflokin nedir? Rusya corona ilacını mı buldu? (Rusya Federal Biyomedikal Ajansı açıkladı)

Rusya Federal Biyomedikal Ajansı (FMBA), yeni tip Corona Virüsü tedavi edecek ilacın geliştirildiğini iddia etti. Yapılan açıklamada, Rusya FMBA'ya ait 'Farmzashchita' Araştırma ve Üretim Merkezi, Çin’in ve Fransa’nın deneyimlerini göz önünde bulundurarak, sıtmaya karşı kullanılan Meflokin ilacının bazında koronavirüs enfeksiyonunun tedavi şemasını geliştirdi" ifadelerine yer verildi. Peki, Meflokin nedir? Rusya corona ilacını mı buldu?

MEFLOKİN NEDİR?

Meflokin sıtma önlemek veya tedavi etmek için kullanılan bir ilaçtır. Sıtma önlenmesi için kullanıldığında haftada bir kez alınır. Hafif veya orta sıtmayı tedavi etmek için kullanılabilir, şiddetli sıtma tedavisinde ise kullanılmamaktadır.

Wikipedia’da verilen bilgilere göre, ciddi yan etkiler olan bir ilaçtır. Uzun vadeli depresyon, halüsinasyonlar ve anksiyete ruh sağlığı sorunları yaratabildiği aktarılmıştı. Aynı zamanda, dengede zayıflık , nöbetler ve kulaklarda çınlama gibi nörolojik yan etkileri de vardır. Bu nedenle ruh sağlığı sorunları veya epilepsi hastalarına önerilmez.

Haberin Devamı

Yaygın görülen yan etkiler kusma, ishal, baş ağrısı ve döküntü bulunmaktadır. Gebelik ve Emzirme sırasında kullanılmamalıdır.

Meflokin 1970'lerde Amerika Birleşik Devletleri Ordusu tarafından geliştirilmiş ve 1980'lerin ortalarında kullanıma başlanmıştır.