Gazete Vatan Logo

Medvedev o kararnameyi imzaladı!

Reuters: Rusya başbakanı Medvedev, bugün itibarşyle Rusya'dan Türkiye'ye charter seferlerinin başlamasını öngören kararnameyi imzaladı.

Medvedev o kararnameyi imzaladı!

Rusya Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada, kararname ile Türkiye ve Rusya arasında charter uçuş gerçekleştiren havayolu şirketlerinin uçuş güvenliğinin temini için ilave önlemler alınmasını sağlamaları tavsiye edildi.

Açıklamada, Türkiye ve Rusya arasındaki tarifeli seferlerde güvenliğin sağlanması için gerekli ilave önlemlerin alınması talimatı da verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 9 Ağustos'ta gerçekleştirdiği görüşmede, Türkiye'ye yönelik charter seferlerinin tekrar başlatılması konusu da gündeme gelmişti.

RUSYA, RUS SU-24 UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİNİN ARDINDAN YASAK GETİRMİŞTİ

Rusya, TSK'nın 24 Kasım'da Rus Su-24 uçağını düşürmesinin ardından Türkiye ile charter uçuşları yasağı getirmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Ağustos'ta St. Petersburg'da bir araya geldiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de söz konusu yasağın kaldırılmasını istediklerini duyurmuştu.