Gazete Vatan Logo

Medine’de vefat etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyaretine eşlik eden gazeteci 58 yaşındaki Hasan Karakaya, Medine’de kaldığı otelde kalp krizi geçirerek vefat etti.

Medine’de vefat etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Suudi Arabistan ziyaretine eşlik eden gazetecilerden Yeni Vakit Genel Yayın Yönetmeni 58 yaşındaki Karakaya, gezinin son durağı, Medine’de kaldığı otelde kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Karakaya’ya ilk müdahale kaldığı otelde Cumhurbaşkanlığı sağlık ekiplerince yapıldı. Daha sonra tam teşekküllü Kral Fahd Hastanesi’ne kaldırılan Hasan Karakaya, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karakaya’nın sağlık durumuyla yakından ilgilenirken, hastaneye giderek doktorlardan bilgi aldı. Erdoğan, Karakaya’nın vefatı üzerine, ziyaretini erken bitirerek, dün öğlen saatlerinde Türkiye’ye dönme kararı aldı.

Erdoğan haber verdi

Karakaya’nın cenazesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretinde kullandığı özel uçak “TUR” ile İstanbul’a getirildi. Karakaya’nın vefatını büyük üzüntüyle öğrenen Cumhurbaşkanı Erdoğan Hasan Karakaya’nın eşini arayarak durumu bizzat haber verdi.

Yorgun kalbi vardı

Karakaya’nın anlarını Erdoğan’ın doktoru anlattı. Cumhurbaşkanlığı Sağlık Koordinatörü Dr. Serkan Topaloğlu, Karakaya’nın Medine’de ibadetini yaptıktan sonra bir restoranda yemek yediğini, ardından gece 00.50’de geçtiği otelin lobisinde aniden fenalaştığını, bu sırada kendisinin de otelde bulunduğunu ifade etti. Karakaya’ya ilk müdahalenin lobideki 2 acil uzmanı, paramedik ve kardiyologdan oluşan Cumhurbaşkanlığı sağlık ekibi tarafından yapıldığını belirten Topaloğlu, şunları söyledi: “İlk müdahaleden 15-20 dakika sonra kalp ritmi döndü. Fakat Hasan Bey’in baypas geçirmiş, müteakip defalarca stent uygulanmış yorgun bir kalbi vardı. Ritim dönmesine rağmen kalbin iyi kasılmadığını gördük, masaja devam ettik. Ambulansla masaj eşliğinde tam teşekküllü kardiyoloji hastanesine naklini gerçekleştirdik. Yaklaşık 1,5 saat yeniden canlandırma işlemi uygulandı. Son gezide bir şikayeti olup olmadığını sorduğumda ‘kendimi çok iyi hissediyorum’ demişti. Ancak bu tür olaylar, belirti vermeden de olabiliyor.”

Haberin Devamı

Akil heyette yer aldı

Hasan Karakaya, 1954 Manisa doğumluydu. Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’nda okuyan Karakaya, önce Barış Gazetesi’nde de yazılar yazdı sonra yazı işleri müdür yardımcısı olarak Yenigün Gazetesi’ne geçti. Başkent Gazetesi’de yazı işleri müdürü olarak 2 yıl görev yaptıktan sonra Milli Gazete’ye geçip 8 yıl çalıştı. Ardından 9 yıl da Türkiye Gazetesi’nde çalışan Karakaya, 1995 yılında da Vakit (Akit) gazetesine geçmişti. Hasan Karakaya, 3 Nisan 2013 tarihinde açıklanan 63 kişilik Akil insanlar listesinde de yer almış, çözüm süreci çalışmalarını Ege Bölgesi’nde yürütmüştü.

Haberin Devamı

Özal’ın en yakınındaydı

Eski başbakan yardımcılarından Prof. Dr. Ekrem Pakdemirli, Manisa’da Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. 76 yaşındaki Pakdemirli’nin cenazesi 2 Ocak Cumartesi günü İzmir İlahiyat Fakültesi’nde öğlen namazında kılınacak cenaze namazı sonrasında Balçova mezarlığında toprağa verilecek. Eski Maliye, Ulaştırma Bakanı ve Başbakan Yardımcılarından Anavatan Partili Prof. Dr. Ekrem Pakdemirli 21 Ekim 2015 tarihinden bu yana tedavi gördügü Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Araştırma Hastanesi’nde dün saat 07.55’de yaşamını yitirdi. Manisa’nın Akhisar İlçesi’ndeki tarlada kendi üretimi olan zeytin toplama aparatının tanıtımı için zeytin üreticileriyle bir araya gelen Pakdemirli, 21 Ekim’de başına traktörün yük kaldırmak için kullanılan parçasının çarpması sonucu ağır yaralanmıştı. Eşi Nuran Pakremirli, oğulları eski CBÜ Rektörü Prof.Dr Mehmet Pakdemirli, İngiltere’den gelen doktor oğlu Emre Pakdemirli, oğlu Bekir, kızı Betül Pakdemirli taziyeleri hastane odasında kabul ettiler.

Haberin Devamı

4 dönem vekil oldu

1939 İzmir doğumlu Ekrem Pakdemirli, 18, 19, 20 ve 21. dönemlerde Manisa Milletvekili olarak, Ulaştırma Bakanlığı, Maliye ve Gümrük Bakanlığı, Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı yaptı. Pakdemirli, Turgut Özal’a en yakın bakanlar arasında gösterildi. 2003 yılından bu yana, Bilkent, Başkent ve İstanbul Ticaret üniversitelerinde Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. Evli, beş çocuk ve yedi torun sahibi Pakdemirli uçuş merakıyla da biliniyordu.

Haberin Devamı

Son selfie

Star yazarı Ersoy Dede Twitter hesabından, Karakaya’nın vefatından 20 dakika önce çekilmiş fotoğrafını paylaştı. Dede, fotoğrafın üzerine “Vefatından hemen önce... Medine caddelerinde Türk lokantası ararken... “ notunu düştü. Kanal24’e de bağlanan Dede son fotoğrafları kendisinin çektiğini belirterek Hasan Karakaya’nın son anlarını gözyaşları içinde anlattı.