Gazete Vatan Logo

Meclis'te yumruklar konuştu

CHP'liler Erdoğan'ın malvarlığını gündeme getirdi ve...

TBMM Genel Kurulunda, Anayasa değişikliği teklifinin 2. tur görüşmelerinde çıkan tartışmada, AKP ve CHP milletvekillerinin tartışması yumruklu kavgaya dönüştü

Erdoğan’ın malvarlığı kavgasında Ak Partili Aksak, CHP’li Kulkuloğlu’na yumruk atmaya çalışırken, CHP’li Öztürk de sıraların üstüne çıkıp Ak Parti sıralarına atlamaya çalıştı... Kavgayı gören Rus heyeti şoke oldu... Başkan Şahin toplantıya ara verdi

Yumruklar küfürler havada uçuştu



Meclİs’te dün günboyu gergin geçen anayasa görüşmelerinde, Başbakan Erdoğan’ın malvarlığı konusunda Ak Partililer ile CHP’liler arasında uzayan tartışma, yumrukların, küfürlerin ve tekmelerin havaya uçuştuğu kavgaya dönüştü. Genel Kurul’daki kavgaya Enerji Bakanı Taner Yıldız ile birlikte gelen Rus heyeti de tanık oldu.

Anayasa teklifinin 20. maddesi görüşmeleri sırasında başlayan Erdoğan’ın malvarlığına ilişkin tartışma, daha sonraki maddeler görüşülürken de sürdü. Erdoğan ile görüşen Ak Parti kurmayları, akşam yemeği arasından sonra yeniden açılan Genel Kurul’da, teklifin 22. Maddesi’nin görüşülmesi sırasında CHP’lilerin “Erdoğan dünyanın en zengin 8. başbakanı” iddialarına daha sert biçimde tepki gösterdi.


‘Çıkın özür dileyin’

Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, CHP’lilerin iddialarına referans gösterdikleri The Ekonomist dergisini incelediğini belirterek, “The Ekonomist’te böyle bir haber yok. İddia tümüyle hayal ürünü. Kuyruklu yalan. Kısa süre önce de gerçek olmayan bir gensoruyu gündeme getirdiniz. Adeta bir yalan üretim merkezi oluşturdunuz. Yalan üretim merkezinde yalanla iftira üretiliyor. Eğer birazcık onur varsa, çıkar Başbakan’dan, Ak Parti’den ve tüm milletten özür dilersiniz” dedi.

Canikli CHP’lilere hitaben “Siz ne zaman akıllanacaksınız? Siz ne zaman onurlu davranacaksınız? Ayıptır, biz sizin yalanlarınıza yanıt vermekten bıktık. Siz yalan söylemekten bıkmadınız. Milletin kürsüsünü böyle kirletemezsiniz. Eğer yolsuzluk görmek istiyorsanız, Yuvacık ihalesine, İSKİ skandalına, partinizin hesaplarına bakın. Ak Parti’nin geçmişi adı gibi temizdir” dedi.


Ve kavga başlıyor...

Canikli yerine otururken, CHP’li Tekin Bingöl ayağa fırlayarak Ak Parti sırasına yöneldi. Bu sırada Ak Partili bir milletvekili araya girerek, Bingöl’ü yüzünden iterek uzaklaştırmaya çalıştı, Ak Parti’li Enver Yıldız’ın da, CHP’li gruba doğru hamle yaptığı görüldü.

Şahin: Yabancı heyet var

TBMM Başkanı Şahin, Ak Parti ve CHP’liler arasında arbede yaşanırken Genel Kurul’a gelen Enerji Bakanı Taner Yıldız ve beraberindeki heyeti anımsatarak “Arkadaşlar oldu mu, yabancı konuklarımız var şu sırada genel kurulumuzda” dedikten sonra, oturuma 5 dakika ara verdi. Konuk heyet de apar-topar salon dışına çıkarıldı.

3 cephede savaştılar

Verilen arada da Ak Parti ve CHP’liler arasında atışmalar sürdü. Ak Partili İdare Amiri Muhyettin Aksak, iktidar grubuna “Terbiyesizler” diye bağıran CHP’li Şevki Kulkuloğlu’na doğru koşarak gitti ve yumruğunu salladı. Aksak’ın savurduğu yumruk bu sırada araya giren CHP’li Yaşar Tüzün’ün yüzünü sıyırarak boşa gitti. O sırada CHP’li Metin Arif Ağaoğlu da kavgaya dahil oldu ve Aksak’a doğru yumruğunu salladı. Arifoğlu’nun yumruğu boşa giderken, Aksak’ın savurduğu karşı yumruk CHP’li vekilin yüzüne isabet etti. Aynı anda CHP’li Ali Rıza Öztürk de, milletvekili sıralarının üstüne fırlayarak Ak Partili Enver Yılmaz’ın üzerine atlamaya çalıştı. Kürsü önünde ise AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ile CHP’li Turgut Dibek arasında arbede yaşandı.

Bakanlar ayağa kalktı

Genel Kurul salonunda yumrukların, tekmelerin ve küfürlerin havada uçuştuğu sırada kabine sıralarındaki bakanların da heyecanla ayağa kalkarak, kavgayı hayret ve dehşet içinde izledikleri görüldü.

Haberin Devamı