Gazete Vatan Logo

Meclis’te ‘tweet’ gerilimi

Meclis’te ‘tweet’ gerilimi

Türkiye, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yapılan katliamla sarsılırken, Ak Parti vekili Mehmet Metiner’in attığı tweet büyük tepki çekti. Bir diğer tepki çeken tweet sahibi Kerem Ali Sürekli ise tepkiler üzerine tweet’ini sildi. Metiner’in, “İstanbul Havalimanı’nda patlayan bomba ile Kılıçdaroğlu’nun bugünkü konuşması tesadüf değil” tweet’ine CHP’liler tepki gösterdi. Genel Kurul’da konuşan Mehmet Muş, CHP’li bir milletvekilinin, “Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısını ve iş birlikçileri AKP’yi kınıyorum” şeklinde tweet attığını belirtip, CHP sıralarına, “Kusura bakmayın da bu hadsizliği yapamaz. Bu hadsizliği, kusura bakmasın, diyemez” ifadesini kullandı. Muş’un sözünü Ak Partili vekiller alkışladı. Ak Partili ve CHP’li vekiller arasında karşılıklı laf atmalar sürerken Muş, konuşmasını sürdürerek, “Eğer bunu açarsanız çok farklı yönlere gidebilir. Hadsizliktir bu. Böyle şey olur mu?” diye sordu. Muş’a yanıt veren CHP milletvekili Levent Gök ise “Muhalefet, gerektiği zaman sert söylemlerde bulunacaktır, iktidar da bundan derslerini alacaktır. CHP’nin teröre karşı olan durumu çok nettir. Soğukkanlı olmalıyız” dedi.

Haberin Devamı

‘O tweetleri ciddiye almadım’

Metiner’in tweet’ini örnek gösteren Gök, “AKP grubundan da kimi milletvekillerinin Genel Başkanımızın yaptığı konuşmadan sonra, ‘bu patlamanın olması acaba tesadüf mü’ diyen tweet’leri karşısında sayın AKP grup başkanvekilinin de gerekli hassasiyeti göstermesini isterim. Ben o tweet’i hiç ciddiye almadım. AKP’den bir milletvekili, bu işi Kılıçdaroğlu yapmış gibi bir tweet atıyor. Bunlar iyi bir yol değil. Bilmiyoruz ama hadi PKK diyelim, hadi IŞİD diyelim, kim eline silah almış, bombayı patlatmış, insanları öldürmüşse hepsini lanetliyoruz. Bu lanetlediğimiz ortamda da teröre prim verdirecek anlayışlar içerisinde de hiçbir iktidar partisi milletvekili olmamalıdır” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nu suçlamıştı

Mehmet Metiner, gelen tepkiler üzerine, “Atatürk Havalimanımızda iki adet patlama meydana gelmiş. Diplomatik olarak aldığımız her galibiyetten sonra bir olay. Yılmayacağız” şeklindekini tweet’ini sildi. Metiner’in CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu da hedef aldığı tweet’leri dün akşam sosyal medyayı karıştırmıştı. Metiner, “İstanbul Havalimanı’nda patlayan bomba ile Kılıçdaroğlu’nun bugünkü konuşması tesadüf değil. Kılıçdaroğlu’nun siyasetle yaptığını diğer yoldaşları bombayla yapıyor. Lanet olsun! Bu alçak eylem tarzı PKK’yı işaret ediyor. Yani Kılıçdaroğlu’nun ‘hendek arkadaşlarını’” yazmış ve mesajlarına şöyle devam etmişti: PKK’nın uyuşturucu tarlalarına ve örgütün hayati merkezlerine yapılan başarılı operasyonlar... Dış politikadaki yeni gelişmeler... Bütün bu yaşanan gelişmelerden kim rahatsızsa, fail odur!

Haberin Devamı