Gazete Vatan Logo

Meclis’te sürpriz buluşma

TBMM’nin açılışının 96. yıl dönümü için yapılan özel oturum hareketli geçti. Bahçeli ile Erdoğan’ın selamlaşması alkış alırken, Başbakan Davutoğlu “Allah bir daha Gazi Meclis kurmak zorunda bizi bırakmasın” dedi

Meclis’te sürpriz buluşma

Meclis 96. kuruluş yıl dönümünde sürpriz buluşmaya sahne oldu. TBMM Genel Kurulu’da gerçekleştirilen ve liderlerin kürsüye çıktığı özel oturumun ardından TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Meclis’teki makamında Gaziantep programı nedeniyle özel oturum sonrası Meclis’ten süratle ayrılan Başbakan Ahmet Davutoğlu hariç, bir anlamda devletin zirvesini ağırladı.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Tören Kıtası’nı selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Şeref Holü’nde, Ak Partili vekillerin karşılama sürpriziyle karşılaştı. Erdoğan, kendisini bekleyen yaklaşık 70 milletvekilinin tek tek ellerini sıkarak, selamlaştı. Bazı vekillerle ayaküstü sohbet etti. Erdoğan, Genel Kurul’daki özel locasına geçmeden önce kendisini şeref kapısı önünde bekleyen Meclis Başkanı Kahraman ve Başbakan Davutoğlu ile tokalaşıp, selamlaştı.

Boşuna bağırıyoruz

Erdoğan görüşme sonrası Meclis’ten ayrılırken, kendisini bekleyen parlamento muhabirlerinin yanına giderek, hatıra fotoğrafı çektirdi. Bir gazeteciye, “çocuk sayısı arttı mı?” diye soran Erdoğan, aldığı “maalesef” karşılığı üzerine, “Ooo boşuna bağırıyoruz” esprisini yaptı. Kahraman ve Bahçekapılı, Meclis’ten ayrılırken Erdoğan’a makam aracına kadar eşlik etti. Erdoğan aracına binmeden önce Ak Partili milletvekili ve çocuklarıyla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Haberin Devamı

HDP’lilerle tokalaştı

Genel Kurul’a ilk gelen isim MHP lideri Devlet Bahçeli oldu. Bahçeli, oturmadan önce yan sırasında oturan HDP İstanbul Milletvekili Celal Doğan ve HDP Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı ile tokalaştı. Eş başkanların gelmediği HDP’den, Genel Kurul’a sekiz milletvekilinin katıldığı görüldü. HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ile HDP Milletvekili Dilek Öcalan yan yana oturdu.

Ak Parti’den Bahçeli’ye alkış

MHP lideri Bahçeli, konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldiğinde elini göğsüne götürerek locasında oturan Erdoğan’a selam verdi. Bunu gören Ak Partili vekiller ve bakanlar Bahçeli’yi alkışladı. Bahçeli konuşmasının sonunda da Erdoğan’a başıyla selam verdi. Ak Partili vekiller ve bakanlar ikinci kez Bahçeli’yi alkışladı.

Haberin Devamı

‘Dualarla açılmıştı’

Davutoğlu, kürsüye geldiğinde başıyla Erdoğan’ı selamladı. Erdoğan da başını öne eğerek Davutoğlu’na selam verdi. Davutoğlu’nun konuşması sırasında Ak Partili vekiller üç kez “amin” dedi. Davutoğlu konuşmasını tamamlarken, “Dualarla açılmıştı bu Meclis, yine dualarla kapatmak için söylüyorum: Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Bir daha Gazi Meclis kurmak zorunda bizi bırakmasın. Bu Meclisimizi gazi ve demokratik bir Meclis olarak millî idarenin her zaman sözcüsü olmak misyonunu yerine getirenlerden eylesin” sözlerine Ak Partili vekiller ve bakanlar, “amin” karşılığını verdi. Davutoğlu’nun konuşmasını Ak Partili vekiller ile bakanlar ayağa kalkıp alkışlarken, MHP’li vekiller oturdukları yerden alkışladı.