Gazete Vatan Logo

Meclis'in gazeteci vekil adayları

7 Haziran genel seçiminde Meclis'e gidecek isimler arasında hukukçular ve doktorlar kadar gazeteciler de dikkat çekici bir sayıya ulaştı. CHP listelerinden eski genel yayın yönetmenleri, AK Parti ve MHP'de ise köşe yazarları ön planda.

Gazeteciler bu Meclis'in yeni meslek grubu. Avukatlar ve doktorlardan sonra en büyük ağırlığı hissettirecek olan gazeteciler arasında aktif görevdeyken siyasete girenler de var, mecburiyetten basını bırakanlar da.

CHP listelerinde gazeteciler üst sıralarda yer alıyor.

Hürriyet gazetesi eski genel yayın yönetmeni Enis Berberoğlu, Cumhuriyet gazetesi eski genel yayın yönetmeni Utku Çakırözer, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, Barış Yarkadaş, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay, Eren Erdem gibi üst sıralarda yer alan isimlerin yanı sıra, Tayfun Talipoğlu Aydın'dan, Çiğdem Anad İstanbul ikinci bölgeden, Can Ataklı da birinci bölgeden zor seçilebilecek yerlerde.

AK Parti'de çok sayıda köşe yazarları göze çarpıyor. Markar Esayan, Hüseyin Yayman izliyor. Türkiye gazetesi ankara temsilcisi Nuri Elibol da İstanbul'dan aday. Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür ve Muhsin Kızılkaya da AK Parti'den Meclis'e girebilecek gazeteciler arasında.

Bİr önceki dönemden Mehmet Metiner ve Şamil Tayyar da yerlerini koruyan isimler.

Yeni asır gazetesi yazarı ve Tansu Çiller'in eski danışmanı Hüseyin Kocabıyık İzmir'den, Başbakan Davutoğlu'nun danışmanı ve Akşam gazetesi yazarı Vedat Bilgin de İstanbul'dan aday.

MHP'nin en bilinen gazeteci vekil adayı ise genel başkan Devlet Bahçeli'nin danışmanı ve sık sık televizyon programlarına katılan Metin Özkan. Özkan'ın Antalya'dan milletvekili olma ihtimali yüksek.

Haberin Devamı