Gazete Vatan Logo

Meclis gündeminde bu hafta!

Meclis, bu hafta yerel seçimlerin öne alınmasına ilişkin Anayasa Değişiklik Teklifi için mesai yapacak

Genel Kurul’da teklifin ilk turu 9 Ekim Salı günü, ikinci turu ise 12 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek. Genel Kurul’da 10 Ekim Çarşamba günü, görüşmeleri yarım kalan Toplu İş İlişkileri Kanunu Tasarısı ele alınacak.

TSK unsurlarının Irak’ın, PKK teröristlerinin yuvalandıkları kuzey bölgesiyle mücavir alanlara gönderilmesine ilişkin TBMM tarafından verilen izin süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi ise 11 Ekim perşembe günü görüşülecek.

Cuma günü ise, CHP’nin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında Türkiye’yi komşularıyla sorunlu, şavaş tehlikesiyle karşı karşıya getirdiği, tehlikeli ve maceracı bir dış politika yürüttüğü, hayallere dayalı bir dış politika izlediği iddiasıyla verdiği gensoru önergesi Cuma günü görüşülecek.

Dinlemeler sürecek

Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, çalışmalarına bu hafta da devam edecek. ”27 Mayıs-12 Mart Alt Komisyonu”, 12 Eylül Alt Komisyonu”, ”28 Şubat-27 Nisan Alt Komisyonu”, eski bakan, vali, savcı ile gazetecilerin de aralarında bulunduğu bazı kişileri 8-12 Ekim günleri arasında dinleyecek.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Apaydın Kampı ile 2 kampta yaptığı incelemelere ilişkin raporun da aralarında bulunduğu 4 raporu, 10 Ekim Çarşamba günü görüşecek. Komisyon, 11 Ekim Perşembe günü ise Silivri, Şanlıurfa, Mardin ve Kızıltepe cezaevlerinde yaptığı incelemelere ilişkin raporlar için mesai yapacak.

Meclis Eğitim Komisyonu’nda 10 Ekim Çarşamba günü Yüksek Öğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek. Tasarıyla, Diyarbakır’da “Selahattin Eyyubi Üniversitesi” adıyla bir vakıf üniversitesinin kurulması öngörülüyor.

Haberin Devamı