Gazete Vatan Logo

Meclis’e kapsamlı MİT raporu gelecek

TBMM FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, raporlarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi, “MİT’ten kapsamlı bir rapor bekliyoruz. Bizim raporumuza da katkı sağlayacak” dedi

Meclis’e kapsamlı MİT raporu gelecek

TBMM FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı, AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, 3 bölümden oluşacak taslak raporun tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı. Komisyonun çalışmalarını ocak ayında bitirmesine rağmen raporun yazılmadığına yönelik eleştirilerin anımsatılması üzerine Petek, “İşi sadece komisyonun uzmanlarına tevdi edip, bir rapor çıksın anlayışını düşünmüyoruz. Bizzat ilgileniyorum. Bu bilgileri inceleme zaman alıyor” dedi.

Siyasi ayağı anlatılacak

Petek şöyle konuştu: “Sonuna yaklaştık. Ama özellikle tarih vermek istemiyorum, zira tek başıma çalışmıyorum, uzman ve Başkanlık Divanı ile birlikte yürüttüğümüz çalışma. Yoksa bunun uzamasından biz de memnun değiliz. Ama ‘Çabuk verelim, uzamasın’ diyerek, alelacele bir rapor olmaz. Raporda elbette FETÖ’nün siyaset ayağı olarak anlatılabilecek, siyasi partiler ile olan ilişkileri, siyasi partileri ‘örgüt açısından’ nasıl kullandıkları veya nasıl iş birliği yapıp, sızma yaptıkları konuları bunlar elbette ki yer alacak. Bizim raporumuzdan bir iddianame gibi şüphelilerin isimleri, onlara atfedilen suçlar beklenirse bu yanlış. Çünkü o bir yargı süreci. Petek, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın Komisyona bilgi vermediğinin anımsatılarak, Fidan ve Akar’dan yazılı cevap gelip gelmediği sorusuna ise “Sadece onlara bağlı olarak süreci uzatmıyoruz. MİT’ten kapsamlı bir rapor bekliyoruz, bu konuda da bir çalışma yapıldığını biliyorum. Bu komisyonumuza ulaşacak ve bizim raporumuza da katkı sağlayacak” karşılığını verdi.

Haberin Devamı