Gazete Vatan Logo

Mecidiyeköy'e dev park geliyor!

3 stat büyüklüğünde olacak

Mecidiyeköy’de Ali Sami Yen Stadı arsası üzerinde 1 milyar liralık yatırımla yapımına devam edilen Torun Center projesinin 10 dönümlük alanın da kent meydanı hayata geçirilecek.

Habertükr'ten Ünsal Ereke'nin haberine göre; Torun Center’ın komşu arazisinde bulunan Quasar’ın da mimarlarından olan Emre Arolat’ın 2 projenin E5 Karayolu’na cepheli bölgesinde birbirine uyumlu kent meydanları yaratacağı öğrenildi. Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Emre Torun, bölgede kamuya açık şehir parkı ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek, “Bizim projemizin ve yan arazideki projenin mimarı Emre Arolat. Projeler bütünlük sağlayacak. Her 2 proje toplamında 3 stat kadar şehir parkı oluşacak” dedi.

1.5 MİLYAR LİRA GELİR

Torun, proje içinde stat olarak Ali Sami Yen’in önemini anlatacak bir heykel yapacaklarını, tasarım çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Projede 100 ile 430 metrekare arasında değişen 1+1 ve 4+1 daire seçeneklerinin bulunduğunu anlatan Emre Torun, “İlk satışa çıktığımız döneme göre yüzde 10’luk fiyat artışı meydana geldi” diye konuştu. Torun Center’da ofis bloklarında bahçeli ve teraslı ofisler tasarladıklarını belirten Torun, projeden KDV hariç 1.5 milyar lira gelir beklediklerini söyledi.

2017 YILINA KADAR 2 MİLYAR $ YATIRACAK

Emre Torun, Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı olarak 2017 sonuna kadar arsa bedelleri hariç toplamda 2 milyar liralık yatırım planladıklarını söyledi.

EYÜP'TEKİ PROJEYE TANITILMADAN 1000 TALEP

Kiptaş ile Eyüp’te otobana cepheli 516 dönümlük arazide inşa edecekleri 4 bin konutluk dev proje için kolları sıvadıklarını anlatan Emre Torun, 1.1 milyar liraya mal olacak projede hastane ile Bezm-i Âlem Vakıf Üniversitesi’nin de bir kampusu olacağını söyledi. Torun, yüzde 54’ünü kendilerine ait olacak ve yıl sonunda duyurulması planlanan proje için henüz görsel ve bilgi olmamasına rağmen bin ön talep aldıklarına dikkat çekti. Torun, “Projelerimizin tanıtımlarını Abu Dabi ile Dubai’deki gayrimenkul fuarlarına katılarak yapacağız” dedi. Paşabahçe’deki projeleri için otel markalarıyla görüşmelere başladıklarını ifade eden Torun, yabancı zincirlerini projeye büyük ilgi gösterdiğini kaydetti.

Haberin Devamı