Gazete Vatan Logo

MEBBİS girişi nasıl yapılır?

MEB'in öğretmenler ve atama bekleyen öğretmen adayları için sunduğu MEBBİS sisteminde neler yapılabilir? Büyük ilgi gören ve kolaylık sağlayan MEBBİS sistemine giriş nasıl yapılır? İşte MEBBİS hakkında merak edilen bilgiler...

MEBBİS girişi nasıl yapılır?

MEBBİS öğretmen girişinin nasıl yapıldığı gündemde merak edilen konular arasında yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nin (MEB) büyük kolaylık sağladığı MEBBİS sitemine girişin nasıl yapıldığı ve hangi hizmetlerin yer aldığını haberimizde bulabilirsiniz.

MEBBİS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

MEBBİS sistemine ” https://mebbis.meb.gov.tr/default.aspx ” adresinden giriş yapıyoruz. Öncelikle dikkat etmeniz gereken tarayıcınızın adres satırında bu site adresini görmeden herhangi bir bilgi girişi yapmamanız güvenliğiniz için çok önemlidir. Daha sonra yukarıdan girmiş olduğunuz adres üzerinde bulunan kullanıcı adı, şifre ve doğrulama kodunu girerek MEBBİS giriş butonuna basıyoruz ve sisteme giriş sağlıyoruz.

MEBBİS'TE HANGİ BİLGİLER BULUNUR?

Özel veya devlet okulu olup olmadığına bakılmaksınız, anaokullarından ilköğretim okullarına, orta öğretim kurumlarından özel eğitim kurumlarına kadar eğitim ile ilgili tüm kurumlara sistem aracılığıyla işlem yapılabilir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın geliştirmiş olduğu bu sistemde öğrencilerin okul kayıtlarından, nakil işlemlerine, notlarının girişlerinden devamsızlık yapıp yapmadıklarına, girdikleri ve sorumlu oldukları sınavlardan, girecekleri sınavlar için tercih ve başvuru işlemlerine, öğrenci belgesi almaktan haftalık derslerine kadar, öğrencileri ilgilendiren her konuda en ufak ayrıntısına kadar detaylı bilgi alınılır. Ayrıca veliler için de bir bilgilendirme alanı bulunur.

Haberin Devamı

SİSTEME GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ