Gazete Vatan Logo

MEB EBA kurs programı başvuru işlemleri devam ediyor!

Milli Eğitim Bakanlığı EBA kurs programı hizmeti başvuruları başladı. 2016-2017 eğitim öğretim yılı için EBA kurs programı başvuruları tüm ilköğretim ve orta öğretim öğrencileri tarafından yapılabilecek. EBA kurs programı başvuruları 27 eylül’de sona erecek.

MEB EBA kurs programı başvuru işlemleri devam ediyor!

Türk eğitim sisteminde ilk defa uygulanan ve Türk eğitim sisteminde önemli bir gelişim kaydedilmesini sağlayan Eğitim Bilişim Ağı kurs programı hizmeti sunulmaya başlandı. Türk eğitim sistemi içerisinde öğrencilere çok önemli katkılar sağlamakta olan okul dışı kurs programı hizmetlerinde çok ciddi değişikliklerin ve gelişmelerin yaşanması ile birlikte öğrenciler açısından önemli bir boşluğun yaşanmasına neden olan durumun önüne geçilebilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA kurs programı hizmetlerine başlandı.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de uzun yıllardır özel eğitim kurumları olan dershaneler tarafından sunulan okul dışı kurs programları, 2015 yılı içerisinde Bakanlar Kurulu kararı ile tüm dershanelerin kapatılması üzerine sona ermişti. Bu durumda Türkiye’deki milyonlarca ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisinin okulda gördüğü derslerine takviye olacak okul dışı kurs programı desteği alabilmesinin önüne geçiyordu. Öğrencilerin hem genel okul başarılarında hem de liseye giriş veya üniversiteye giriş sınavları başarı düzeylerinde çok ciddi olumsuzluklara yol açabilecek bu durumun önlenebilmesi amacı ile okul dışı kurs programı hizmetleri EBA kurs programı ile doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulmaya başlandı.

Haberin Devamı

Türk eğitim sisteminde devrim niteliğinde bir yeniliği ortaya çıkartan Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yeni projesi geçtiğimi eğitim yılı içerisinde başarıyla uygulandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz eğitim yılında ilk defa uygulanmaya başlanan Eğitim Bilişim Ağı kurs programı hizmetleri ücretsiz olarak sunuluyor. Henüz ilk senesi olmasına karşın Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs programı hizmetleri 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde yaklaşık 10 milyon öğrencinin katılımı ile başarıyla gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı kurs programı hizmetlerinin ilk senesinde bu denli yüksek kullanım sayısına ulaşması ücretsiz olmasının dışında doğrudan bakanlık bünyesinde uygulanan denetimli, güvenli ve her öğrencinin sınıf seviyesine uygun kurs programı seçeneklerinin bulunuyor olması dolayısı ile öğrencilerin velileri tarafından gönül rahatlığı ile faydalanmalarına izin vermelerine yol açmasıdır.

Haberin Devamı

2016-2017 eğitim öğretim yılında da daha yüksek sayıdaki ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisinin kullanılacağı tahmin edilen EBA kurs programı için başvuru işlemleri 22 eylül itibari ile başladı. Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren tüm ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitim alan milyonlarca öğrencinin ücretsiz olarak yararlanabilecekleri EBA kurs programı hizmetleri başvuruları 27 eylül’e kadar devam edecek. Bu tarihler arasında Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Ağı kurs programı hizmetlerine başvuruda bulunmayan öğrencileri 2016-2017 eğitim öğretim yılı boyunca sunulacak kurs hizmetlerinden yararlanmayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı EBA kurs programı hizmetleri milyonlarca öğrenciye internet altyapısı kullanılarak sunuluyor. İnternet kullanımının yaygınlaşması ile birlikte her öğrencinin kolaylıkla internete erişim sağlayabilme şansına sahip olabilmesi MEB’in de Eğitim Bilişim Ağı kurs programı hizmetlerini internet ortamı üzerinden sunmasının önünü açarken, 2016-2017 eğitim öğretim yılında birinci dönem, ikinci dönem ve yaz dönemi şeklinde 3.dönemde uygulanacak kurs uygulamaları, EBA giriş ekranı üzerinden öğrencilere ulaştırılacak.

Haberin Devamı