Gazete Vatan Logo

MEB E Okul Yeni Kayıt Ve Öğrenci Girişi İşlemleri

MEB e okul yeni kayıt ve öğrenci girişi işlemleri nasıl yapılır? MEB e okul yeni kayıt ve öğrenci girişi işlemleri online yapmak detaylarını öğrenmek için haberin devamını okuyabilirsiniz.

MEB E Okul Yeni Kayıt Ve Öğrenci Girişi İşlemleri

MEB e okul yeni kayıt ve öğrenci girişi işlemleri, yeni öğretim dönemi başlamadan önce sık olarak kullanılan hizmetlerdenbirisidir. Öğrencilerin hangi okulda okuyacağını öğrenebileceği MEB e okul yeni kayıt ve öğrenci girişi işlemleri sayesinde hem yeni kayıt işlemleri yapılabilmekte hem de MEB e okul yeni kayıt ve öğrenci girişi işlemleri sayesinde öğrenci profili online olarak e okul üzerinden görüntülenebilmektedir. Bu nedenle okul zamanında olan ve yeni bir okula geçiş yapacak olan öğrenciler için sizler de MEB e okul yeni kayıt ve öğrenci girişi işlemleri yaparak öğrencinin durumunu kontrol edebilirsiniz.

E OKUL VELİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

E OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

MEBBİS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

MEB PERSONEL GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

MEB E Okul Kayıt İşlemleri

Eski yıllarda velilerin çocuklarını okula giderek kayıt ettirmesi gerekirken, yeni sistem ile birlikte bu düzen ortadan kaldırılmıştır. Yeni sistemde, kişilerin ikamet adreslerine göre en yakın okula kayıtları yapılmaktadır. Bu nedenle kişilerin okul üzerinden herhangi bir kayıt işlemi gerçekleştirmesine gerek kalmadığı gibi kişilerin tek yapması gereken, öğrencinin adres bilgisini güncellemektir. Eğer adres bilgisi güncellenmezse, sistemde kayıtlı olan adres üzerinden öğrencinin okulu belirlenecek ve bu da sorun yaratabilecektir.

Haberin Devamı

MEB e okul yeni kayıt ve öğrenci girişi işlemleri kapsamında öğrenci ve velilerin yapabileceği işlemlerden birisi de öğrencilerin hangi okula kayıt olduğunu öğrenmektedir. Bu nedenle MEB e okul yeni kayıt ve öğrenci girişi işlemleri yapılmalı ve ilgili sorgulama ekranı üzerinden kayıt olunan okul öğrenilmektedir. Bunun için öğrencinin T.C. kimlik numarasını MEB e okul yeni kayıt ve öğrenci girişi işlemleri ekranında yer alan sorgulama bölümüne girebilirsiniz. Sorgulama sonucunda ilgili okul bilgileri sistem tarafından paylaşılacaktır.