Gazete Vatan Logo

MEB E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemleri!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu hizmetlerden en önemlisi E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemlerdir. Bu hizmetleri nasıl kullanacağınızı haberimizin devamından öğrenebilirsiniz.

MEB E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemleri!

Tempolu iş yaşamımızda koşuşturmamız gereken pek çok iş, halletmemiz gereken çok fazla eylem vardır. Bunların hepsine yetişmek oldukça zaman alabilir. Boşa vakit kaybı yaşamamak için de bu işlemlerin en kısa zamanda hallolacağı bir yöntem seçmek isteriz. Bunlardan biz vatandaşlara en cazip gelen de internet sistemidir. Çünkü interneti kullanarak birçoğumuz gereksiz zaman kaybından kurtulmuş oluruz. Günümüzde de internetin kullanıldığı alanlar oldukça genişlemiş ve de büyümüştür. Sağlık alanından Sosyal Güvenlik Kurumu alanına kadar artık aklınıza gelebilecek olan pek çok alanda internetin bu bizlere sağladığı faydalardan yararlanmak mümkündür. Bu hızla gelişen ve daima büyüyen internet sistemine Milli Eğitim Bakanlığı da kullanmaya daha önceki yıllarda başlamıştır. Ancak zamanla bu sistemi ilerletmiş ve de büyütmüştür.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E OKUL İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

En son olarak Milli Eğitim Bakanlığının öğrencilere ve de öğretmenlere geliştirdiği fatih projesi sayesinde eğitim alanında oldukça köklü bir değişim yapılmaya başlanmıştır. Bunun sebebi olarak da ilk önce teknolojik ilerleme ve dünya çapında ki modern eğitim verme gayreti olabilir. Akıllı tahta uygulaması sayesinde eğitim öğretim büyük gelişme ve hızlanma sağlanmıştır. İnteraktif bir sisteme geçişin en büyük sağladığı yararlardan biri ise öğrencilerin derse olan katılımının artması ve teknoloji odaklı bir eğitim görüyor olmasıdır. İşte bu ve buna benzer sebeplerden dolayı eğitimin kalitesini arttıran interneti doğru yerde kullanmak önem taşır.

Yalnızca bu alanda değil üstelik öğrencinin dersteki durumunu, okula gelmediği günlerin sayısını ve tarihlerini yansıtan bir internet sistemi de vardır. Bu sisteme e-okul adı verilmektedir. Öğretmenlerin öğrencilerin notlarını okuldaki durumlarını kayıt altında tutan bu proje sayesinde artık vatandaşlar en ayrıntılı bilgileri dahi bu kapsamda öğrenebilme imkânı bulmuştur. Günümüzde artık çalışan anne baba sayısı oldukça fazladır. Hafta içi yapılan okul toplantılarına yıl ortalarında verilen ara karne sırasında öğretmen ile yapılan görüşmelere katılamayan velilerin sayısı oldukça fazladır. Ve bu sayı yani çalışan ebeveyn sayısı da gün geçtikçe artmaktadır. E durum böyle olunca vatandaşlar çocuklarının okuldaki durumları hakkında daha az bilgi edinmeye başlamışlardır. Bu da oldukça can sıkan bir durumdur. Çünkü çocuk, okul ve aile ilişkisi oldukça önemlidir.

Haberin Devamı

Bizlerin çocuğumuzun okuldaki durumu hakkında edindiğimiz bilgi bilinçlenmemizi sağlar. Bu sebeple bu toplantılara katılmak, öğrencinizin durumu hakkında bilgi edinmek hem çocuğunuzu hem de onun psikolojisini iyileştirir. Bu toplantılara ne yazık ki katılamıyorsanız ama öğrencinizin okuldaki durumu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız bu e-okul sistemini büyük bir kolaylıkla kullanabilirsiniz. Üstelik bunun için yalnızca internete bağlanmanız yeterli olacaktır. İnternete erişim sağladığınız takdirde çocuğunuzun okuldaki girmiş olduğu sınavlarda aldığı puanları, sınıf içinde ki sözlü notlarını, devamsızlık yaptığı gün sayısını ve de devamsızlık yaptığı günleri gibi daha pek çok ayrıntılı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Evde, işte, yolda ya da aklına gelen her yerde bu e-okul sistemini rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu sisteme giriş yapmak için çocuğunuzun T.C. kimlik numarası ve birkaç bilgisi bilmeniz yeterli olacaktır. Sonrasında ise öğrenciniz hakkında istediğiniz konuda ayrıntılı bilgi edinme şansına sahip olmuş olacaksınız. Gelişen ve de ilerleyen internet teknolojisi sayesinde akıllı cep telefonlarınıza bu uygulamayı indirip her defasında giriş yapmaya gerek kalmadan e-okul sistemini direk açabilirsiniz. Böylece hem sizler hiç vakit kaybetmez hem de çocuğunuzun eğitimi hakkında bilgi sahibi olmuş olacaksınız. E-okul veli bilgilendirme ve yönetim sistemi öğrencinin yıl sonunda aldığı karneyi yansıttığı için öğrenciler tarafından da sıkça kullanılan bir uygulamadır.

Haberin Devamı