Gazete Vatan Logo

MEB E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi Nasıl Yapılır?

MEB e okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden işlem yapmak ve e okul veli girişi ile yapılacak işlem detayları için hazırladığımız haberimizin detaylarına bakabilirsiniz.

MEB E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi Nasıl Yapılır?

MEB, öğrenci velilerin daha iyi bir şekilde hizmet alabilmesi ve öğrenci takibi yapabilmesi adına e okul adı ile eğitim portalını kullanıma sunarak bu alanda büyük bir kolaylık sağlanmıştır. Öğrencilerin üyelik bilgileri ile giriş yapılabilecek olan sistem sayesinde kolayca eğitim konusunda öğrencilerin durumları görüntülenerek takip edilebilir. MEB e okul veli bilgilendirme sistemi olarak da adlandırılan ilgili sistem sayesinde tüm veliler MEB e okul veli bilgilendirme sistemi girişi yaparak gerekli bilgilere erişim sağlayabilir.

E OKUL VELİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

E OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

MEBBİS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

E OKUL ÖĞRETMEN GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

MEB e okul veli bilgilendirme sistemi için e okul sayfasına giriş yapılması gerekir. Ana sayfada yer alan öğrenci girişi bölümüne öğrencilerin giriş bilgilerinin girilmesi ile birlikte veli bilgilendirme sistemi girişi yapılabilir. MEB veli bilgilendirme sistemi sonrasında öğrencinin kimliği ile oturum açılacak ve işlem yapılabilmesi için menü ekranda yer alacaktır. MEB e okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden yapılacak işlemler için menü üzerinden seçim yapılması gerekmektedir. Böylece öğrencilerin bilgilerine erişim sağlanarak sınav, yazılı notları, derslerdeki başarı durumu kolayca takip edilebilir. Üstelik veli bilgilendirme sistemi üzerinden yapılacak olan tüm işlemler için herhangi bir ücret ya da üyelik açmaya da gerek kalmamaktadır. Bu açıdan da kolaylık sunulmuş durumdadır.

Haberin Devamı

Veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile öğrenilecek bilgiler arasında öğrencilerin devamsızlık durumları da yer almaktadır. Menüde yer alan devamsızlık bölümü üzerinden öğrencilerin hangi günlerde okula gitmediği gibi gün üzerinden detaylı devamsızlık öğrenilebilir. Bu açıdan öğrencilerin okula gidip gitmediği, okuldan kaçtığı günler için de e okul girişi sonrasında takip işlemleri düzenli olarak yapılabilir. Cep telefonlarındaki uygulamalar aracılığı ile de giriş yapılabilmesi sayesinde ihtiyaç duyulan her an bilgi sağlanabilir.

Haberin Devamı