Gazete Vatan Logo

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) son dakika olarak duyurdu! Ve belli oldu, e-Devlet'ten...

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) resmen duyurdu. Binlerce kişi bekliyordu. Ve belli oldu. MEB açıklamasında detaylara yer verildi. Sözleşmeli 15 bin öğretmen alımı için sözlü sınav yerlerini e-Devlet üzerinden açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) son dakika olarak duyurdu! Ve belli oldu, e-Devlet'ten...

MEB resmen duyurdu. Binlerce kişi bekliyordu. e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinden , 15 bin öğretmen alımı için sözlü sınav yerlerinin açıklandığını duyurdu.

MEB tarafından yapılan açıklama şöyle;

"2021 Eylül Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Sınav Yeri Bilgisi

2021 Eylül Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Sınav Yeri Bilgisi e-Devlet Üzerinden Yayınlanmıştır."

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK SÖZLÜ SINAV NE ZAMAN?
Sözlü sınavlar, 12-27 Kasım'da gerçekleştirilecek.
Karantina uygulaması nedeniyle sözlü sınava katılamayan adayların başvuruları ise 12 Kasım-9 Aralık'ta alınacak ve bu adayların sözlü sınavları 13-17 Aralık'ta düzenlenecek. Sözlü sınav sonuçları 27 Aralık'ta ilan edilecek.
İŞTE SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA TAKVİMİ
Öğretmen adaylarının atama tercihleri 21-26 Ocak 2022'de alınacak ve atama sonuçları 31 Ocak 2022'de açıklanacak.
Öte yandan milli sporcuların beden eğitimi alanına sözleşmeli öğretmen olarak atanması için ayrılacak kontenjan, bu atamaya ilişkin alan bazlı kontenjan dağılımı sonrasında belirlenecek ve atama sayısından düşülecek.
SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BRANŞ DAĞILIMI
15 bin öğretmen alımına ilişkin başvuru ve atama duyurusu Milli Eğitim Bakanlığının http://personel.meb.gov.tr/ internet adresinde yayımlandı
Öğretmen alımı branş ve kontenjan dağılımı, öğretmen doluluk oranı ve ihtiyaç duyulan alanlar göz önünde bulundurularak yapıldı.
Bu kapsamda, en fazla atama yapılacak ilk 3 branş sırasıyla 2 bin 175 kontenjanla sınıf öğretmenliği, 1755 kontenjanla özel eğitim öğretmenliği ve 1302 kontenjanla okul öncesi öğretmenliği oldu.
Bunun yanı sıra öğretmenlik için atamaya esas teşkil eden 110 alandan her biri için kontenjan verildi.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, atamalarda ihtiyaçlar doğrultusunda temel eğitim alanına öncelik verileceğini vurgulamıştı.

Haberin Devamı