Gazete Vatan Logo

MEB'den jet itiraz!

MEB'den jet itiraz!

Yargı'nın SBS kararı için MEB'den açıklama geldi. MEB, SBS kararına bir üst mahkemede itiraz edeceğiz.Olası mağduriyetleri önlemeye dönük çalışmalara başladık.

İŞTE O BASIN AÇIKLAMASI METNİ:

Ortaöğretime Yerleştirme Sistemi çerçevesinde, 8’inci sınıflar için uygulanan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) Bakanlığımız;

•Merkezi Sistem Sınav Yönergesi,
•Millî Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistemle Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına Öğrenci Yerleştirme Yönergesi,
•2013 Seviye Belirleme Sınavı Başvuru Kılavuzu
hükümleri doğrultusunda 08 Haziran 2013 Cumartesi günü 1.112.604 öğrencimizin katılımı ile gerçekleştirilmiştir.



Sınav sonuçları 12 Temmuz 2013 tarihinde açıklanmış, ancak aynı gün yapılan inceleme sonucunda söz konusu sınavda Almanca ve Fransızca testlerini yanıtlayan 718 adayın yabancı dil testlerine ilişkin değerlendirmesinde yanlışlık yapıldığı tespit edilmiştir. Yine aynı gün Almanca ve Fransızca testlerinden sınava giren adayların yeniden değerlendirmesi yapılmış ve hiçbir mağduriyete yer vermeyecek tedbirler alınarak yeni puanlar saat 17.00’da açıklanmıştır.

Ancak Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Aydın Ağan AYAYDIN tarafından Ankara 18. İdare Mahkemesi’ne yürütmenin durdurulması istemli bir dava açılmıştır.

BİR ÜST MAHKEMEYE İTİRAZ EDİLECEK

İş bu dava üzerine Ankara 18. İdare Mahkemesi 10.01.2014 tarihinde yürütmenin durdurulmasına karar vermiştir. Söz konusu karar 15.01.2014 tarihi itibari ile Bakanlığımıza ulaşmıştır.

Mezkur karardan kaynaklanabilecek olası mağduriyetleri önlemeye yönelik çalışmalar Bakanlığımız tarafından başlatılmış olup, “yürütmenin durdurulması kararına bir üst mahkemede itiraz hakkımız” da dahil olmak üzere gerekli tüm hukuki süreçleri takip edeceğimizi kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.




Haberin Devamı