Gazete Vatan Logo

MEB, bursluluk sınav kılavuzunu yayımladı

Milli Eğitim Bakanlığı, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı e-Kılavuzunu yayımladı.

MEB, bursluluk sınav kılavuzunu yayımladı

MEB, bursluluk sınav kılavuzunu sitesinden yayımladı. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik olarak İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı, 02 Haziran 2019 tarihinde Türkiye saatiyle saat 10.00'da, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.

Sınav başvurusu; 11-22 Mart 2019 tarihleri arasında olacak. Şartları taşıyan öğrencilerin başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacak.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 (on) öğrenci olmak kaydıyla; Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek'te yapılacaktır.

Sınav giriş belgeleri 17 Mayıs 2019'da yayımlanacak. Sınav 2 Haziran saat 10:00'da yapılacak. Sonuçlar ise 22 Temmuz 2019'da yayımlanacak.

Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri bursluluktan yararlanamayacak.

Haberin Devamı

Kılavuz için tıklayınız