Gazete Vatan Logo

MEB atama takvimi yayımlandı! MEB 2020 sözleşmeli öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Sözleşmeli öğretmen başvuruları ne zaman başlıyor? İşte sözleşmeli öğretmen kontenjan listesi

MEB, haziran ayında yapılacak sözleşmeli öğretmen atama kontenjan listesi ile atama takvimini yayımladı. Peki, MEB sözleşmeli öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Sözleşmeli öğretmen başvuruları ne zaman başlıyor? İşte sözleşmeli öğretmen kontenjan listesi...

MEB atama takvimi yayımlandı! MEB 2020 sözleşmeli öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Sözleşmeli öğretmen başvuruları ne zaman başlıyor? İşte sözleşmeli öğretmen kontenjan listesi

MEB, 2020 haziran ayında yapılacak sözleşmeli öğretmen atama kontenjan listesi ile atama takvimini http://personel.meb.gov.tr internet adresinden yayımladı.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

MEB, sözleşmeli öğretmen kadroları için 19 bin 910 kontejan ayırdı. Bakanlığın internet sitesinden açıklanan "2020 Haziran sözleşmeli öğretmen atama duyurusu çerçevesinde başvuranların tercih ve atama işlemine ilişkin takvim"e göre, öğretmen adaylarının eğitim kurumu tercihleri, 1-12 Haziran'da alınacak.

MEB SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sözleşmeli öğretmen adaylarının sözlü sınavı 6-25 Temmuz'da yapılacak. Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları ise 8 Eylül'de açıklanacak.

60 ALANDA ÖĞRETMEN ATAMASI

Bakanlık, 60 alanda öğretmen ataması gerçekleştirecek. Atama için başvurularda taban puan 50 olacak.

Bu kapsamda en fazla atama yapılacak 10 branş arasında sınıf öğretmenliği ilk sırada yer aldı. Sınıf öğretmenliğinden 2 bin 831 atama gerçekleştirilecek. Din kültürü ve ahlak bilgisi alanından 1801, İngilizceden 1739, ilköğretim matematik alanından 1701, okul öncesi öğretmenliğinden 1518, rehberlik alanından 1373, Türkçeden 1300, özel eğitim branşından 1118, fen bilimlerinden 1026 öğretmenin ataması gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Beden eğitimi branşından haziran döneminde 810 öğretmenin ataması için başvuru alınacak. Bu alan için ayrılan toplam 900 kontenjanın 90'ı, daha sonra yapılacak olan milli sporcuların atamaları için kullanılacak.

MEB sözleşmeli öğretmen atama takvimi ve kontenjanları için tıklayın