Gazete Vatan Logo

MEB açıkladı! Yarın 14.00'te yayınlanacak

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) TEOG sınavıyla ilgili önemli bir açıklama geldi. MEB: "TEOG soru ve cevapları yarın saat 14.00'de EBA'da yayınlanacak."

MEB açıkladı! Yarın 14.00'te yayınlanacak

Milli Eğitim Bakanlığınca, 8'inci sınıf ikinci dönem merkezi ortak sınavının soru ve cevapları ile çözüm videolarının yarın saat 14.00'ten itibaren "www.eba.gov.tr" adresinde yayımlanacağı bildirildi.

Sınav Saati - Ders - Soru Sayısı - Sınav Süresi
09:00 - Türkçe - 20 - 40 dakika
10:10 - Matematik - 20 - 40 dakika
11:20 - Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi -20 - 40 dakika
Sınav Saati - Ders - Soru Sayısı - Sınav Süresi - 27 Nisan
09:00- Fen Bilimleri- 20- 40 dakika
10:10- T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük- 20- 40 dakika
11:20- Yabancı Dil- 20- 40 dakika
TEOG SINAVI SON GÜNLER İÇİN ÖNERİLER
TEOG Sınav zamanı yaklaştıkça çocukların stresle daha çok ders çalışmak istemesinin normal olduğunu söyleyen Aslı Kanizi, bu durumun kesinlikle engellenmesini öneriyor:
Sınavdan bir gün önce TEOG ile ilgili bir haber veya yazı görmek kaygıyı artırır. Bu sebeple algıyı olabildiğince başka yöne çekmek gerekir.
Sınavdan önceki son birkaç gün hatırlama amacıyla konular gözden geçirilebilir ancak tam anlamıyla ders çalışmak yanlıştır ve kaygıyı artıracaktır.
Sınavdan önce beslenmeye önem verilmelidir. Bu, konsantrasyonu artıracaktır.
Sınav öncesinde uyumakta zorlanan öğrenci ılık bir duş alıp rahatlamalıdır.
Sınav evrakları ve sınavda kullanılacak araç gereçler önceden hazırlanmalıdır. İki adet yumuşak uçlu kalem, silgi, kalemtıraş, su ve kağıt mendil mutlaka alınmalıdır.
Sınav sabahı iyi bir kahvaltı yapılmalı, çok şekerli ve sıvı gıdalar tüketilmemelidir.
Sınava her zamanki soru çözme stili ile başlanmalıdır. Zamanı iyi kullanmak için sorular acele okunmamalıdır. Önemli noktaların altı çizilerek zaman iyi yönetilmelidir.
Çözmekte zorlanılan sorular üzerinde vakit kaybedilmemeli, diğer sorulara geçilmelidir.
Yanlış cevaplar doğruları etkilemeyeceğinden hiçbir soru boş bırakmamalıdır.
NEFES TERAPİSİ İLE ODAKLANIN
Nefes terapisi, öğrencinin rahatlayacağı, dikkatini tekrar sınava vereceği ve sınav öncesi ya da esnasında yaparken kimsenin dikkatini dağıtmadan uygulayabileceği bir yöntemdir:
Öncelikle oturma pozisyonunda olmayı tercih ediyoruz. Eğer sınav öncesindeyseniz yere bağdaş kurarak, sırtınıza bir yerden destek alarak oturabilirsiniz.
Uygulama sırasında zihninizde oluşturduğunuz olumsuz düşünceleri bir kenara atarak odak noktasını, mesela arzulanan okul veya konumu düşünün.
Son adımda kendinizi en gevşemiş hissettiğiniz an burnunuzdan derin nefes alın. Nefesinizi tutarak içinizden 4’e kadar sayın ve nefesinizi yavaşça ağzınızdan verin. Bunu en az 10 kez ya da kendinizi rahatlamış hissedinceye kadar yapın.
Tüm bu öneriler dikkate alındığında sınav öncesinde ya da esnasında stres ya da kaygı yaşanmasının engellenebileceğini unutmayın.
Tüm öğrencilerimize iyi bir sınav günü ve başarılar diliyoruz!
TEOG SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
TEOG 2. dönem sınavları bugün ilk oturumla başladı. Yarın ikinci oturumu gerçekleştirilecek olan TEOG maratonunda soruların geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi sınavların sona ermesinin ardından internet üzerinden yayınlanması bekleniyor.

Haberin Devamı