Gazete Vatan Logo

Mazda’nın dünya galası İstanbul’da!

Japon marka, yenilenen lokomotif modeli Mazda 3’ü İstanbul’da vereceği partide tüm dünyaya tanıtacak

MAZDA, yenilenen Mazda 3 modelinin tanıtımı için 5 dünya kenti belirledi ve bu metropollerden biri İstanbul oldu. Japon markanın organizasyonu 26 Haziran’da İstanbul ile birlikte New York, Londra, Melbourne ve St.Petersburg’da aynı anda gerçekleştirilecek. Sait Halim Paşa Yalısı’nda yapılacak partide Avrupa’dan yüzlerce gazeteci ve Mazda bayisi katılacak.

Mazda İstanbul’u stratejik şehir olarak seçerken, Türkiye pazarında da ‘yeniden yükseliş’ planları yapmaya başladı. Şirket, ülkemizde 5 yıllık bir plan belirledi. Geçen yıl bin adetlik satışa ulaşan Mazda, lokomotif modellerinin yenilenmesiyle 2017’de satışlarını 7’ye katlayacak. Markanın en büyük kozu tüm modellerinde yer alacak 1.5 litre dizel otomatik motor olacak.

Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, satış hedeflerinin 2017 yılında 7 bin 500 adede ulaşmak olduğunu söyledi.

Mazda otomobillerini ‘alternatif premium’ olarak tanımlayan Yurdakul, “Mercedes, BMW değil ama onlardan eksiği yok. Hatta donanım daha fazla” diye konuştu. 2015’in markanın Türkiye pazarı için dönüm yılı olacağını kaydeden Yurdakul, şunları söyledi: “Mazda3, 2014’te yenileniyor. Mazda 2 2015’te yeni yüzüne kavuşacak. Yeni MX-5 gelecek. 2015’te büyük eksikliğini hissettiğimiz 1.5 dizel motor da devreye girecek.”

Bayilerde yeniden yapılanma çalışmalarının da sürdüğüne değinen Yurdakul, 24 olan bu sayıyı 38’e çıkaracaklarını ifade etti.

Yeni Mazda 6 Türkiye’de

MAZDA’NIN lüks sedanı Mazda 6, 117 bin liralık anahtar teslim fiyatıyla satışa sunuldu. Nurkan Yurdakul, Mazda’nın CX-5’ten sonra yeni jenerasyon modellerinin ikincisi halkası olan yeni Mazda6’nın dinamik tasarımının yanı sıra teknolojileriyle de dikkat çektiğini belirtti. Mazda 6, 2.0 litrelik sedan benzinli 165 beygir ve altı ileri otomatik şanzıman ile birlikte satılacak. Mazda 6, 100 kilometrede 5.9 litre harcıyor.

Haberin Devamı