Gazete Vatan Logo

Mazda atağa kalkacak

Mazda’da genel müdür koltuğu 1 yıl boş kaldı, 2 bin 500 adetlik satıştan oldu

MAZDA Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, “Geçen yıl herkes rekora koşarken Mazda genel müdürsüz olduğu için 2 bin 500 adetlik satıştan oldu. Bu yıl bayi teşkilatını yenileyip, 5 bin adetlik satışa ulaşacağız” dedi.

Mazda, bahar aylarıyla birlikte Türkiye’de atağa kalkmaya hazırlanıyor. Uzun süre genel müdürlük koltuğu boş kaldıktan sonra bu göreve sektörün tecrebeli isimlerinden Nurkan Yurdakul’u getiren marka, bayi teşkilatını yenileme kararı aldı.

Mazda Genel Müdürü Yurdakul, geçen yıl 2 bin 553 araç satarak ancak 2009 yılı rakamlarının korunduğunu belirterek, “Ne yazık ki 1 yıla yakın bir süre genel müdürü olmadan şirket yoluna devam etti. Herkes rekora koşarken Mazda en az 2 bin 500 adetlik satıştan oldu” açıklaması yaptı. 2011 başında göreve başlayan Yurdakul, bu yılki hedeflerinin 5 bin adetlik satışa ulaşmak olduğunu kaydetti. Nurkan Yurdakul, değişim döneminde bayilerin yüzde 80’inin yenilendiğini ve bugün 27 bayi bulunduğunu söyledi.

Özellikle Ankara dışındaki büyük şehirlerdeki bazı bayilerden memnun olmadıklarını ifade eden Yurdakul, şöyle devam etti:

“Bu yıl sonuna kadar 7-8 bayimizi değiştireceğiz. Yeni bir bayilik operasyonu başlatıyoruz. Nisan ayında başlayacak atılımla bayi sayımız 30’a çıkacak. Bayilerimize yük getirecek bir operasyon yapmayacağız. Onların çoklu markalara yönelik çalışmalarına sıcak bakıyoruz. Böyle olursa daha kârlı operasyon yürütebilirler. Şimdiden 12 bayilik başvurusu var.” Nisan ayında yeni Mazda 5 serisini Türkiye pazarına sunacaklarını belirten Yurdakul, bu yıl 5 bin adedi yakalamak için kampanya düzenleyeceklerini kaydetti. Yurdakul, 2011’de toplam pazarın rekor yıl 2010’a göre daralacağını belirterek, “Merkez Bankası’nın ve hükümetin aldığı kararlarla satışların bir miktar düşeceğini öngörüyoruz” dedi.

Polo GTI kampanyasıyla dünyada ilke imza attı

Facebook sayfası 4 ayda 35 bini aşkın kullanıcı tarafından beğenilen Volkswagen Binek Araç, şimdi de Volkswagen Grubu markaları arasında da dünyada bir ilke imza atıyor. Sosyal medya uygulamalarına ağırlık veren Volkswagen Binek Araç, iletişim çalışmalarına yeni bir uygulama olan FOURSQUARE’i dahil etti. Tüm VW bayilerinin ‘VENUE’ olarak tanımlandığı FOURSQUARE uygulamasında pazara yeni sunulan Polo GTI için özel bir kampanyaya start verdi. Bugün başlayan ve 14 Nisan tarihine kadar devam edecek olan FOURSQUARE uygulamasında mekan adı ‘Venue’ olarak geçecek Volkswagen showroomlarına gelen Polo GTI tutkunları, hediye kazanabilecek. Polo GTI ile ilgili düşünce ve yorumlarını da paylaşabilecek kullanıcılar, önümüzdeki dönemlerde bu platform üzerinden kampanya ve duyurularıyla ilgili bilgi alabilecek.

Haberin Devamı