Gazete Vatan Logo

İşsizlik maaşı İBAN tanımla ve kaydetme İŞKUR'a nasıl bildirilir? İşsizlik ödeneği ne kadar, kimler alabilir? Uzatılabilir mi 2020?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, corona virüsü salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında işsizlik ödeneğinin bu ay da hak sahiplerinin banka hesabına yatırılacağını açıkladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bugün yaptığı açıklamalarda bulunurken IBAN numaralarının 26 Nisan’a kadar bildirmesi gerektiğini vurguladı. Bakan tarafından yapılan açıklamanın ardından, Mayıs ayı işsizlik maaşı ne zaman ödenecek? İşsizlik maaşı erken mi yatacak? soruları arttı.

İşsizlik maaşı İBAN tanımla ve kaydetme İŞKUR'a nasıl bildirilir? İşsizlik ödeneği ne kadar, kimler alabilir? Uzatılabilir mi 2020?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt işsizlik ödeneği hakkında açıklama yaptı. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, “Corona virüsle mücadele sürecinde vatandaşlarımızın evlerinden daha az çıkmaları ve kalabalık ortamlara girmemeleri için aldığımız önlemleri kararlılıkla sürdürüyoruz." dedi. Bu açıklamanın ardından 'İşsizlik maaşı ne zaman yatacak? İşsizlik ödeneği iban numarası nasıl İŞKUR'a verilir?' sorularına cevap arandı.

İŞSİZLİK MAAŞI İŞKUR'A NASIL VERİLİR?

Bakan Selçuk hak sahiplerini, IBAN numaralarını 26 Nisan’a kadar bildirmesi gerektiği konusunda uyararak, “Hali hazırda ödenek alan ya da almaya hak kazanan vatandaşlarımız ALO 170’i arayarak IBAN numaralarını bildirebilir veya https://esube.iskur.gov.tr/ adresi üzerinden bilgilerini güncelleyip sisteme ekleyebilirler.” açıklamasını yaptı.

Bakan Selçuk, IBAN bilgisini giremeyen veya IBAN’ı olmayan hak sahiplerinin de mağdur edilmeyeceğini belirtti. Bu kapsamda olanlara ödemeler PTT aracılığıyla yapılmaya devam edilecek.

İŞSİZLİK MAAŞLARI NE ZAMAN YATIYOR?

Haberin Devamı

İşsizlik maaşları her ayın 5'inde hesaplara yatırılmaya başlanıyor. İşsizlik maaşları PTT şubelerinden alınıyor.

İşsizlik maaşının yatırıldığı ayın 5'i hafta sonuna denk geliyorsa, o haftadan sonraki ilk iş günü ya da ileri bir tarihte nüfus cüzdanıyla PTT şubesine giden hak sahipleri maaşını kolaylıkla çekebiliyor.

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ NE KADAR?

İşsizlik ödeneği, sigortalının son dört aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının %40'ı olarak hesaplanmaktadır. Bu şekilde hesaplanan işsizlik ödeneği miktarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının %80'ini geçememektedir.