Gazete Vatan Logo

Mayınlı alandan döndüler

Muhaliflerin sınır kontrolünü ele geçirdiği haberi Türkiye'deki Suriyelileri hareketlendirdi

Kilis'te kalan bir grup Suriyeli muhaliflerin sınır kontrolünü ele geçirdiği haberi üzerine, mayınlı alanlardan geçerek ülkelerine dönmeye başladı.

KİLİS’teki akrabalarının yanında kalan bir grup Suriyeli, çocuklarıyla birlikte mayınla sahadan ülkelerine geçti.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türkiye’deki 8 çadır ve 1 konteyner kentte bugün itibariyle 44 bin 188 Suriye vatandaşının bulunduğunu açıklarken, bir grup Suriyeli’nin Kilis’ten ülkesine gitmesi dikkat çekti. Sırtlarına yükledikleri eşyaları ve yanlarındaki küçük çocuklarla mayınlı sahayı geçen Suriyeliler, gazetecilerin görüntü almasına da tepki gösterdi. Suriyeliler, kısa süre sonra gözden kaybolup Halep kentine bağlı Azez İlçesi’nin Sucu Kasabası’na geçti.

Pasaportsuz Türkiye’ye kaçak olarak girdikleri için aynı yöntemle ülkelerine dönen Suriyeliler’in, gidişinde ülkelerinin sınır bölgesinin kontrolünün muhaliflerin eline geçmesi olarak değerlendirildi. Muhaliflerin Türkiye sınırındaki köylerde hakimiyeti tam olarak ele geçirmesinin ardından Suriyelilerin ülkelerine dönüşünün de hızlanabileceği ileri sürüldü.

SINIR KAPISINDA GİRİŞ ÇIKIŞ SÜRÜYOR

Gaziantep’in Karkamış, Hatay’ın Cilvegözü Sınır kapılarıyla birlikte sınırlama getirilen Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan bugün Suriye vatandaşlarının az da olsa giriş çıkışı sürüyor.

Haberin Devamı