Gazete Vatan Logo

Mayına 3 fidan

Çukurca'da patlayan mayın yine yüreklere ateş düşürdü...

Çukurca’da teröristlerin uzaktan kumandayla patlattığı mayınla, gece operasyona çıkan 3 uzman çavuş şehit oldu, 2 uzman çavuş yaralandı.

Hantepe Bölgesi’nde önceki gece operasyona çıkan uzman çavuşların arazi arama- tarama faaliyetleri sırasında meydana geldi. PKK’lı teröristlerin önceden döşedikleri mayını uzaktan kumandayla patlatması sonucu uzman çavuşlar Fatih Aydoğdu, Mehmet Kaya Çelik ve Nuri Aydın şehit oldu. Şehit askerler ile yaralılar, helikopterle Hakkari’ye getirildi. Patlamada yaralanan uzman çavuşlar Salih Önsal ve Arif Kılıç, Hakkari Asker Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Bölgede hava ve kara destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı. Şehit uzman çavuşların cenazesi Hakkari Dağ Komando Tugayı’nda düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek.



2 gün önce doğan oğlunu hiç görmedi


Uzman Çavuş Nuri Aydın Sağır henüz iki gün önce baba oldu. Operasyonda olmasına rağmen komutanlarından izin alıp eşi Havva’yı aradı ve güzel haberi aldı, adı ’Timuçin Kaan olsun’ dedi. Ancak hain mayın patlayınca oğlunu koklayamadan şehit oldu. Doğum için Hakkari’den 1 ay önce Sivas’taki baba evine gelen eşi Havva Sağır acı haber üzerine baygınlık geçirdi. Şehit Nuri Aydın’ın babası Baba Zekeriya Sağır, oğluyla en son 20 gün önce telefonla görüştüğünü belirterek, “42 yıl eğitimci olarak vatanıma hizmet ettim. Oğlum da bu uğurda can verdi” diyerek gözyaşı döktü. Sinir krizleri geçiren anne Sebahat Sağır ağıtlar yaktı, 2 gün önce dünyaya gelen torunu için de “Timuçin’im yetim kaldı, bu acıya dayanamam” diye isyan etti. Yaklaşık 2 yıllık uzman çavuş olduğu öğrenilen Sağır’ın cenazesi memleketi Kayseri’de toprağa verilecek.



Yeni bir hayatın hayalini kuruyordu


AcI haber Fatih Aydoğdu’nun babaevine de ateş düşürdü. 30 yaşındaki oğlu Fatih’in şehit düştüğü haberini öğrenen anne Serpil Aydoğdu ve kardeşi Harun fenalık geçirince eve gelen doktor müdahale etti. Gözyaşları içinde “Vatan sağolsun” diyen baba Hilmi Aydoğdu, oğlunun 2 ay önce izne geldiğinde, “Baba, az bir süre kaldı. 2 ay sonra ordudan ayrılıp sivil hayata döneceğim” dediğini hatırlattı. Acılı baba, “Son telefon görüşmesinde ‘Baba iyiyim, merak etmeyin. Bugünlerde operasyon için dağa çıkacağız’ demişti. 10 gündür kendisine ulaşamadık. Bu açılım nerden çıktı? Açılım yüzünden başımıza bunlar geliyor. Vatan sağolsun, başka babalar ağlamasın, bitirin artık bunu, başka babalar, anneler ağlamasın, bitirin ne olur” diyerek feryat etti.

Çukurca’da 2 yıldır görev yapan 7 yıllık evli ve 5 yaşında Yaren adında kızı bulunan şehit Uzman Çavuş Fatih Aydoğdu’nun Acil servis teknisyeni olan eşi Ümran Aydoğdu (28) acı haberle yıkıldı. Şehidin cenazesi Kırıkkale Şehitliği’nde bugün toprağa verilecek.



3 yıllık uzman 6 ay sonra baba olacaktı


Şehİt Mehmet Kaya Çelik’in memleketi Elazığ’ın Kovancılar İlçesi’ndeki baba ocağına, acı haberle birlikte ateş düştü. 5 çocuk babası Mehmet Dursun Çelik ile eşi Züleyha Çelik, haberi alır almaz büyük üzüntü yaşadı. Şehidin baba evine ve ilçedeki çok sayıda eve Türk bayrakları asıldı. 24 yaşındaki şehidin eşi Serpil Çelik ile 3 yıl önce evlendiği ve halen Çukurca’da bulunan eşinin 3 aylık hamile olduğu öğrenildi. Çiftçilik yapan şehit babası Mehmet Dursun Çelik, “Vatan sağolsun. Oğlumlu her gün telefonla görüşüyorduk. Sadece dün görüşmedim. 3 yıl önce bu göreve başladı. Askerliğini yapıp geldikten sonra sınava girdi. Acımız büyük vatan sağolsun” dedi. Ağıtlar yakıp teröre lanet okuyan anne Züleyha Çelik, “Allah bu terörin belasını versin. Bizim ciğerimizi yaktılar. Onlarında ocakları yansın” diye gözlaşları döktü. Anne Çeliki yakınları güçlükle teskin etmeye çalıştı. Mehmet Kaya Çelik’in halasının torunu Tabip Teğmen Yüksel Demir’in de 1997 yılında çatışmada şehit olduğu ortaya çıktı.



Haberin Devamı