Gazete Vatan Logo

Maximoon sizi de ev sahibi yapmayı hedefliyor!

Maximoon'da amaç, metrekaresi 1600 lira olan depreme karşı güvenli, doğal yaşam alanlarında sizi de ev sahibi yapmak! Nasıl mı?..

Maximoon sizi de ev sahibi yapmayı hedefliyor!

Milliyet ekibi olarak, Yalçıntepe Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçıntepe ile görüştük. Mehmet Yalçıntepe, son projeleri Maximoon ve sektörün gidişatı hakkında tüm yatırımcıları ve ev sahiplerini ilgilendiren çok önemli bilgileri bizimle paylaştı. İşte söyleşiden detaylar...

Proje hakkında tüm detaylar için tıklayın!

Bengü Öner: Yalçıntepe Group'un inşaat serüveni hakkında biraz bilgi verir misiniz?

Mehmet Yalçıntepe: Yalçıntepe Group 89 yılında kurulan Demir tüccarlığıyla başlayan ticaret hayatının yanı sıra 2006 yılından itibaren konut üretimine geçmeyi hedeflemiştir. 2006 yılından itibaren başta Esenyurt'ta olmak üzere farklı bireysel projelerle 150 üzerinde daire üretti ve sattı.
2009 yılından itibaren Esenyurt'a farklı projelerin de gelmesiyle Yalçıntepe Group şirketini kurarak, hedefini büyütmüştür. 2009'da başka projelerde finansman ortağı olmuş ve 2010 yılında da kendi projesi Maximooon'u üretme kararı almıştır.

Proje sayfamızı gördünüz mü?

Bengü Öner: Şu an satışı devam eden Maximoon projesi ne kadar zamanda tamamlandı ve buradaki dairelerin yüzde kaçı satıldı?

Haberin Devamı

Mehmet Yalçıntepe: Maximoon projesinde 1515 daire var. Bunun %50'ye yakın kısmının satışı tamamladı. Özellikle 3+1 dairelerimizin satışı tamamlandı. Fakat 1+1 ve 2+1 dairelerimizin satışı devam ediyor.

Bengü Öner: Maximoon'da dairelerin fiyat aralığı ve metrekare birim fiyatı kaç TL?

Mehmet Yalçıntepe: Maximoon'da metrekare birim fiyatı yaklaşık ortalama 1600 lira. Yani yaklaşık olarak söylersek 1+1 dairenin fiyatı 80 bin lira.

Bengü Öner: Proje için ne kadar yatırım yaptınız?

Mehmet Yalçıntepe: Proje için 130 milyon bütçe ayırdık. Şu an inşaatın yaklaşık %40'a yakını yani kaba inşaatı bitmek üzere.

Bengü Öner: Bankalarla anlaşmanız var mı? Ödeme konusunda nasıl bir yol izleniyor?

Mehmet Yalçıntepe: Bankalarla bizim kurumsal olarak anlaşmamız yok ama müşterilerimiz banka kredisi kullanmak isterse engel olmuyoruz. Fakat biz Yalçıntepe Group olarak müşterilerimize fazla faiz ve dosya masrafı adı altında ekstra ücret ödetmek istemiyoruz.

Haberin Devamı

Bengü Öner: Projenin genel özellikleri hakkında bilgi verir misiniz?

Mehmet Yalçıntepe: Projemiz 33 bin metrekare arazi üzerine kurulu bunun 18 bin metrekaresi yeşil alan. Bloklarımız 15-16 kattan ibaret çok yüksek binalara karşıyız. Yeşil alanlara ağırlık vermeyi amaçlıyoruz. Projede 3 tane havuzumuz var 2'si açık, biri kapalı olmak üzere. Bunların dışında spor salonu, fitness salonu, tensi kortu, çocuk oyun alanı ve göletler de mevcut. Bu açıdan projemiz bölgedeki diğer projeler içinde sivrilerek kendini kanıtlamıştır.

Bengü Öner: Proje yapımı ne aşamada? Tapu teslimleri başladı mı?

Mehmet Yalçıntepe: Maximoon'da inşaatın %40'a yakını tamamlandı, 2-3 ay içerisinde tapularımız teslim edilecek. Biz Yalçıntepe Group olarak projemizin sorunsuz olmasına çok hassasiyet gösteriyoruz. Bu yüzden ruhsatını aldığımız projede en kısa sürede tapu teslimleri de başlayacak. Yatırımcı ve ev sahiplerini fazla bekletmeden tapularını teslim edeceğiz.

Bengü Öner: Maximoon hangi kesime ve kimlere daha çok hitap ediyor?

Haberin Devamı

Mehmet Yalçıntepe: Maximoon A+ ve B+ segmente hitap ediyor.

Bengü Öner: Peki genel olarak projelerinizde en çok önem verdiğiniz şey neler?

Mehmet Yalçıntepe: Projemizde genel olarak en çok deprem güvenliğine önem veriyoruz. Biz evlerimizin daha çok güneş almasına, yaşanılabilir arazinin bahçe içerisinde ve ferah olmasına hassasiyet gösteriyoruz. Ayrıca çürük yapılar deprem anında insanlar için büyük risk oluşturuyor. Bu konu üzerinde titizlikle duruyoruz ve güvenli sağlam yapılar olmasına özen gösteriyoruz.

Bengü Öner: Biraz da sektör hakkında konuşalım... Yalçıntepe Group olarak sektörün gidişatından memnun musunuz?

Mehmet Yalçıntepe: Yalçıntepe Group olarak sektörün gidişatından memnunuz genel olarak, 2011 yılına göre çok daha rahat bir yıl geçiriyoruz. Özellikle son dönemde gündemde olan
mütekabiliyet yasasıyla birlikte sektörün daha da hareketleneceğini bekliyoruz. Kentsel dönüşüm konusunda da çalışmalar var. Biz de İstanbul'un yapılanmasında yer almak istiyoruz ve bu konuda çalışmalarımız var. Kentsel dönüşüm sayesinde İstanbul'a en az 5 milyon konut arzı bekleniyor. Bu 5 milyon konut da en az 10 yıl içerisinde yapılacağından bu 10 yılın konut sektörü için gayet hareketli geçeceği kanaatindeyim.

Haberin Devamı

Bengü Öner: Az önce bahsettik ama biraz daha açmak gerekirse 2012 yılı Yalçıntepe Grup için nasıl başladı? Nasıl devam ediyor?

Mehmet Yalçıntepe: 2012 yılı bizim için de iyi başladı. Her ne kadar dünyada ekonomik krizin izleri devam etse de Ortadoğu'da huzursuzluk yaşansa da, bu talihsizliklerin Türkiye'ye olumlu etkileri de oldu. Çünkü Ortadoğu'daki yatırımcılar Türkiye'ye gelerek yatırıma yöneldi. Biz girişimciler olarak daha iyi projeler üreterek yabancı ve yerli yatırımcıları çekmek gayretindeyiz. Bu nedenle 2012 güzel başladı, daha da iyi olacak diye düşünüyorum.

Proje ve kampanyalar hakkında tüm detaylar için tıklayın!

Bengü Öner: Mütekabiliyeti destekliyor musunuz? Bu konu hakkında Türkiye'nin geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Mehmet Yalçıntepe: Mütekabiliyeti tabi ki destekliyorum. Türkiye'ye döviz girişi ne kadar fazla olursa ekonominin de o derece hareketleneceği kanaatindeyim.

Bengü Öner: Peki mütekabiliyete bir sınırlama ya da kontrol gerekiyor mu?

Mehmet Yalçıntepe: Şans verilmeli ama detayları düşünülmeli. Gruplar halinde yüksek metrekare satışlar Türkiye'ye zarar verebilir. Ama sınırlı bir şekilde destek verilmeli. Bundan 10 -20 sene sonra zorluklarla ve sorunlarla karşılaşmamak adına şimdiden önlem alınmalı diye düşünüyorum.

Bengü Öner: Sizin projelerinizde yabancı yatırımcılar oldu mu? Hangi kesimden oldu?

Mehmet Yalçıntepe: Bizim konutlarımızda daha çok İran, Suriye, Fas, Libya, Rusya, Romen ve İngiliz yatırımcılarından talep görüyoruz.

Bengü Öner: Kentsel Dönüşüm konusunda çalışmalarınız var mı?

Mehmet Yalçıntepe: Evet, var. Şu ara Fikirtepe kentsel dönüşüm konusunda çok gözde. Biz de İstanbul'un çeşitli bölgeleriyle ilgileniyoruz. Şu anda Gaziosmanpaşa, Küçükköy, Halkalı ve Esenyurt'un bir iki bölgesinde bazı arazilerle ilgileniyoruz.

Bengü Öner: Bu arazileri belirlerken neyi dikkate alıyorsunuz?

Mehmet Yalçıntepe: Bizim amacımız sadece proje üretmek değil, iyi lokasyonda proje üretmek istiyoruz.

Bengü Öner: Gayrimenkul sektöründe sizce yapılan en büyük yanlışlar neler?

Mehmet Yalçıntepe: Eskiye biraz dönersek en büyük yanlışlar çarpık yapılaşma, 99 depreminde yaklaşık 30 bin vatandaşımız hayatını kaybetti, derin üzüntü yaşandı. Çarpık yapılaşma ve depreme dayanıksız evlerin yeniden yapılması, yerleşim alanlarının önceden planlanması gerekiyor. Her köşe başına yapılan sıkışık binalar he