Gazete Vatan Logo

Maximoon'da 77 Bin Liradan Başlayan Daireler

Esenyurt'ta geliştirilen Maximoon'da her şey oldukça geniş ölçekte tutuluyor. Projede 32 bin 556 metrekarelik arsada 1500 konut planlandı. Maximoon'da fiyatlar 77 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Maximoon'da 77 Bin Liradan Başlayan Daireler


İstanbul'un konut üretim merkezlerinden biri haline gelen Esenyurt'ta geliştirilen Maximoon, ismine uygun bir proje. Her şeyin oldukça geniş ölçekte tutulduğu projede 32 bin 556 metrekarelik arazide 1.500 konut planlanırken, son dönemlerin trendi olan kat bahçeleri de yine sayısı bol olan unsurlardan.



Proje hakkında detaylı bilgi için tıklayın!




İstanbul'un konut üretim merkezlerinden biri haline gelen Esenyurt'ta en son hayata geçen projelerden biri de Maximoon oldu. Haziran 2011'de temelleri atılan projede isminin hakkı verilecek şekilde her şey yüksek ölçeklerde tutulmuş. 32 bin 356 metrekarelik alanda 18 bin metrekarelik inşaat olarak planlanan projede yer verilen konut sayısı 1.514. Son dönemlerde trend haline gelen kat bahçeleri yine bol tutulan unsurlardan. Maximoon'da yer alan 2+1 ve 3+1 daire seçeneklerinin önemli bir bölümünde kat bahçeleri yer alıyor. Ayrıca 1+1 konutların da yer aldığı projede dairelerden maksimum verim alınabilmesi için ölü alanlar en aza indirgenmiş durumda.



Temiz hava sirkülasyonu



Maximoon, aslında sadece bir konut projesi değil. Farklı detayların yanı sıra çalışmada 88 dükkânın olduğu bir açık AVM planlanmış durumda. Açık-kapalı yüzme havuzları, yeşillikler içinde yürüyüş alanları, fitness merkezi, Türk hamamı, havuz bar gibi sosyal olanaklar bu yaşam iddiasını tamamlayan diğer unsurlar. Mimar Özgür Karaca'nın projelendirdiği çalışmada yeşil alana 32 bin 356 metrekarelik arazinin yüzde 75'lik bölüm yeşil alana ayrılmış durumda. Bulunduğu bölgenin en yüksek lokasyonlarından birinde yer alması nedeniyle rüzgârla ve sürekli olarak temiz havayla buluşma olasılığı yaratan projenin konumu açısından altı çizilmesi gereken diğer özellikleri de devlet ve özel üniversiteleri ile kolejlerinin bulunduğu bir arazide yer alması. Bu arada proje TEM Otoyolu'na 400 metre, E-5'e beş dakika, Atatürk Havalimanı'na 15 dakika, yeni inşa edilecek Silivri Havalimanı'na 30 dakika, İstanbul'un dünyaya açılan kapısı Ambarlı'ya ise yedi kilometre mesafede bulunuyor.



Bu arada yapımcı firma Yalçıntepe Group, projenin arkasında duracağını, konutların tesliminden itibaren 65 kişilik ekibin her türlü teknik desteği sunmak için yapılandıracağını açıklamasıyla ortaya koymuş durumda.



Yalçıntepe Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçıntepe , Maximoon'u mimarisi ve planlanan hizmetleri açısından İstanbul'un seçkin projelerinden biri olarak nitelendirirken, projenin yarattığı prim potansiyeline de dikkat çekti. Projenin satışa çıktığından bu yana alıcılarına yüzde 35 civarında kazanç sağladığına ve yerlilerden olduğu kadar yabancılardan da ilgi gördüğüne işaret eden Yalçıntepe, Maximoon'u, bunu, projenin dünyadaki son teknolojik gelişmelere uygun olarak inşa edilmesi de göz önüne alınınca doğal bir sonuç olarak değerlendirdi.



Proje, Bahçeşehir-Esenyurt Atatürk Bulvarı üzerinde yer alıyor. Binalar fore kazık ve radye temel üzerinde geliştirildi. Bina teknolojisi konvansiyonel ve tünel kalıp sistemi şeklinde. İnşaatı tamamlama tarihi Ağustos 2013. Toplam arsa alanı 32.356 m2, toplam inşaat alanı:172.000 m2.



Proje hakkında tüm detaylar ve görseller için tıklayın!



Yaklaşık 15 bin m2 olarak planlanan çarşıda toplam 88 dükkan bulunuyor. Kapalı Avm'lere alternatif olarak açık çarşı- açık pazar olarak dizayn edildi.



Maximoon'da fiyatlar



1+1 daire 50-68 metrekare 77 bin lira ile 117 bin lira arasında



2+1 daire 101-135 metrekare 150 bin lira ile 221 bin lira arasında

Haberin Devamı