Gazete Vatan Logo

Mavi yolculuğun lezzet durakları!

Mavi yolculuğun lezzet durakları!

Mavi Yolculuk rotalarında sadece deniz yolundan ulaşılabilen koylarda, müdavimleri oluşmuş pek çok sahil lokantası var. Yemek yiyeceğiniz restoranlarda teknenizi iskeleye bağlarken kullanacağınız tonoz için ayrıca ücret gerekmiyor. Geo Dergisi, mavi yolculuğun en iyi lezzet duraklarını seçti..

Sardunya - Selimiye

Yıllardır değişmeyen bir lezzet. Sırf kabak çiçeği dolması için tatilini Selimiye'de yapanlar var. Muz ağaçları ile çvrili restoran tüm yıl boyunca hizmet veriyor. Mekanın önündeki iskeleye bağlı teknelerin gerisinde kücük bir kumsal da sizleri bekliyor. Marmaris'in Selimiye Köyü'nde yer alan Sardunya Restoran'ın mönüsü deniz ürünlerinden oluşuyor. Deniz öipurası, lagos, mercan, orfos, akya, trança, mezgit, barbun burada yiyebileceğiniz balık çeşitlerinden. Balık şiş çeşitleri ile has zeytinyağı ve defne yapraklarıyla lezzetlendiriliyor.

Yacht Club - Bozburun

Türkiye’nin büyük denizcilerinden, tıp adamı Süleyman Sadrettin Dirvana ve ailesi, 80’lerin başında Kanlıca’daki yalılarından kalkıp Bozburun’a gelip yaratmışlar buradaki evlerini. Oğlu Edhem Dirvana, 2008 yılından sonra evi Bozburun Yat Kulübü adıyla işletmeye başlıyor ve mekan kısa zamanda Bozburun’un simgelerinden biri haline geliyor. 12 odalı butik otelin sabah kahvaltıları çok meşhur. Akşam menüsünden en sevilenler ise karides sarma, bademli Levrek ve saray usulü kuzu kapama. İster tekne ile yanaşabilir, ister Bozburun’un küçük iskelesine karadan gidip aracınızı park ederek ücretsiz transfer isteyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Nomad - Göcek

Fethiye Göcek’te Bedri Rahmi Koyu’na vardığınızda 50-55 teknenin bağlanabileceği büyüklükte iskelesi ile dikkat çeken Nomad Restoran var. Genel tercih deniz ürünleri yönünde olsa da; ızgara, tandır kuzu ve oğlak da lezzetler arasında. Bu güzel koyda tekneniz için içme suyu ikmali de yapabilirsiniz. Burada aynı zamanda elektrik, su, duş, tuvalet gibi hizmetler de sunuluyor.

Balıkçı Osman - Fethiye

Balıkçı Osman’da balık yemek için insanın kendi teknesinin olması veya tekne kiralaması lazım. Çünkü Osman’a karayoluyla gitmek imkansız. Mevsim balıkları yanında ıstakoz ve karavida denilen yöre böceğini de bulunduruyor. Karavidayı kömür ateşinde nefis pişiriyor. Osman’ın müşterileri, bu yörede tekneleriyle tatil yapanlar. Göcek’te marinadan tekneyle yarım saat yol aldıktan sonra Osman’ın yerine ulaşılıyor. Mekan, "Turunç Pınarı", Kalemya Koyu’nun batısında Turunç koyunda denize dik inen yüksek tepeler arasında.

Haberin Devamı

Kapı Restoran - Göbün

Muammer Abi’nin Yeri (Muammer Önder) olarak da bilinen Göbün Kapı Restoran, sadece tekneyle gidilebilen Göbün koyunda. Meze ve yemekler organik sebzelerle yapılıyor. Folyoda lagos enfes ve tandır ekmeği meşhur. Hiç su katmadan pişirilen ahtapotu ve fırında helvasını yemeden ayrılmayın.

Orfoz - Gökova

Orfoz Restaurant, Akyaka Azmakbaşı’nın alt bölümünde. Kalamar tava ve ahtapot ızgara, farklı pişirilme tarzı ile öne çıkan lezzetler. Balık ve meze çeşitlerinin bolluğu restoranın ayırt edici özelliği. Eğer denk gelirseniz fasıl gecelerine de katılabilirsiniz. Tekneye paket servisi de var.

Haberin Devamı

Begonvile - Gökova

Restoran, Çökertme Koyu’nda kendine özel bir iskeleye sahip ve birden fazla tekneye bağlanma imkanı sağlıyor. Menü ağırlıklı olarak deniz mahsullerinden oluşuyor olsa da ızgara et çeşitleri, yöresel yemekler ve mezeler güçlü tamamlayıcı unsurlar olarak karşımıza çıkıyor. Programlanan canlı müzik etkinlikleri ile keyifli vakit geçiriyorsunuz. Koyu beğenip biraz daha kalmak isterseniz restoranın arkasındaki butik evlerde konaklama imkanı da var.

Hollandalı Ahmet

Marmaris Kumlubükü’ünde Türkiye’de ilk yat kulübünü kuran Ahmet Özkal, nam-ı diğer Hollandalı Ahmet’in 35 teknelik bir iskele ve küçük bir lokanta ile hizmet vermeye başladığı lokantasını şimdi ailesi işletiyor. Teknenizle mekanın iskelesine demirledikten sonra; Akdeniz, Çin ve Fransız mutfağının güzel örneklerini bulabileceğiniz restoranda yerinizi alabilirsiniz. Eğer tüm lezzetleri denemek isteyenlerdenseniz, tadım menüsünü sipariş ederek merakınızı giderebilirsiniz. Tempura ve bira soslu laos da önerilen lezzetler arasında. Elektrik, su, duş ve tuvalet hizmeti var.

Haberin Devamı

Ali Baba - Marmaris

Marmaris Bozukkale koyunun kuzeybatısında bulunan Ali Baba Restoran, teknenizi bağlamak için en korunaklı ve sakin yerlerden biri. Samimi ve ilgili sahipleri sizi daha tekneniz yanaşırken karşılıyorlar. Akşam olduğunda taze balık ve mezelerle karnınızı doyurabilir, sabah uyandığınızda teknenizden, restoranın kıyısındaki cam gibi sulara atlayarak ayılabilirsiniz.