Gazete Vatan Logo

Mavi Marmara Ro-Ro olacak

Gazze’ye yardım malzemesi götürürken Türkiye ile İsrail arasında 2010 yılında krize neden olan Mavi Marmara Gemisi’nin parçalara ayrılmış halinin fotoğrafları ortaya çıktı.

Mavi Marmara Ro-Ro olacak

Yaşanan olaydan sonra Haydarpaşa Limanı’nda çürümeye bırakılan gemiyi bir süre önce Koza Deniz Nakliyat firması satın almıştı. Firma 93 metre uzunluğundaki gemiyi Ro-Ro gemisi olarak yeniden denize indirmeyi planlıyor. Tuzla Tersanesi’ndeki geminin güverte bölümleri kesilerek bu bölümlere büyük tonajlı araçların girebileceği hangarlar yapılıyor. Erdoğan Bey adının verileceği geminin Dilovası-Marmara Ereğlisi ile Marmara Ereğlisi-Bandırma arasında sefer yapacağı belirtildi.

10 kişi ölmüştü
Gazze’ye Özgürlük Hareketi organizasyonunda insani yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara , 27 Mayıs 2010’da Antalya’dan yola çıktı.Gemide 700 aktivistin yanı sıra gıda, yiyecek, giyim, tıbbi ve inşaat malzemeleri vardı. 30 Mayıs gecesi İsrail Özel Kuvvetleri’ne bağlı deniz komandoları helikopterlerle ve denizden gemiye baskın düzenledi. Baskında 10 kişi öldürüldü.