Gazete Vatan Logo

Mavi bavul alarmı

İngiliz polisi, Manchester saldırganı Abedi’nin, olaydan birkaç gün önce mavi bavul taşıyan karelerini yayınladı. Polis patlayıcı dolu olabilecek bu bavulu arıyor

Mavi bavul alarmı

Independent’ın haberine göre Abedi’nin saldırıdan 4 gün önce yanında gezdirdiği ve şuan nerede olduğu bilinmeyen mavi bavulun ‘tehlikeli’ olduğuna dair bir kanıt olmadığı fakat halka ‘dikkatli’ olması konusunda uyarıda bulunulduğu bildirildi. Dedektif Başkomiser Russ Jackson, “Şunu belirtmek isterim ki bu bavul, onun (Abedi) saldırıda kullandığından farklı. Bavulun ve içindekilerin tehlikeli olduğuna inanmamız için bir sebep yok fakat insanlar bavulu gördüğünde yaklaşmamalı ve hemen polisi aramalı” dedi. Şimdiye kadar 7’si çocuk 22 kişinin hayatını kaybettiği, 100’den fazla kişinin yaralandığı saldırıyla bağlantılı 14 kişi gözaltına alındı.

Ben bir Müslümanım bana sarılır mısınız?

Manchester bombalamasının ardından İngiltere’de Müslümanlar’a yönelik bakışın değişip değişmediğini test etmek isteyen video-blog’cusu Bektaş Nuri isimli bir Müslüman genç sokakta bir sosyal deney yaptı. Gözlerini bantlayan genç kollarını açarak önünde ‘Ben bir Müslümanım. Size güveniyorum. Siz de bana sarılacak kadar güveniyor musunuz?’ yazılı pankartla beklemeye başladı. Önce kimse buna yanaşmadı ancak bir genç kızın sarılmayı kabul etmesinin ardından başka insanlar da bunu tekrarladı.

Haberin Devamı