Gazete Vatan Logo

Matrix’li savunma ‘beraat’i bozdu

Arkadaşını tek kurşunla öldüren sanık ‘boşluğa ateş ettim, silahın önüne atladı’ dedi, mahkeme beraat kararı verdi. Ölenin ailesinin avukatı “1.5 metreden ateşlenen kurşuna yetişecek canlı Matrix’te yok’ dedi, Yargıtay bunun üzerine kararını bozdu.

Matrix’li savunma ‘beraat’i bozdu

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre olay şu şekilde gelişti. Fikret Kemerkaya(47), ile Şenel Cevahir (50)arasında para yüzünden tartışma çıktı. Cevahir 1.5 metre mesafeden Kemerkaya’yı vurdu. Şenel Cevahir hakkında “Kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu olarak yargılanan Cevahir ilk olarak silahın ağzına Kemerkaya’nın mermi vermeye çalıştığını, bunun üzerine kendisinin boşluğa ateş ettiğini, Kemerkaya’nın mermiye doğru hareket etmesi nedeniyle kalbine geldiğini iddia etti. Mahkeme yaptığı yargılama sonucunda sanık Şenel Cevahir’in kendisine silah çeken ve ateş etmek isteyen maktul Kemerkaya’yı kendisinin daha önce davranarak ateş etmek suretiyle öldürmesi eylemini meşru müdafaa olarak belirtti. Müşteki avukatı Cansın Yönet ise öldürme eyleminin kasten gerçekleştiğini belirterek, “Sanık ifadelerinde boşluğa ateş ettiğini, maktulün mermiye doğru hareket ederek kalbine geldiğini iddia etmektedir. 1-1,5 metre mesafeden ateşlenen tabancadan çıkan mermi hızına yetişecek bir canlı türü daha dünyada var olmamıştır. Matrix programı hariç” diyerek kararı temyiz etti.

Haberin Devamı

Temyiz incelemesinde bulunan Yargıtay 1. Ceza Dairesi sanık Şenel Cevahir’in olay mahalline silah ile hazırlıklı gitmesi, maktulün elinde silah bulunmasına göre ilk haksız hareketi kimin gerçekleştirdiğinin tereddütsüz olarak belirlenememesi karşısında meşru müdafaa değil de haksız tahrik hükümlerinin uygulanabileceğini belirtti. Yargıtay, mahkumiyet verilmesi yerine beraat verilmesinin yasaya aykırı olması nedeniyle kararı bozdu.