Gazete Vatan Logo

Maslak’ta ayda 3 bin konut satar, sektöre moral olurum

Ayazağa’daki karma projesini satışa çıkaracak olan Ağaoğlu, iddialı

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, Maslak Ayazağa’da 242 dönüm arazide planladığı ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük hacimli projesi’ için 2011 yılının Eylül ayını lansman tarihi olarak belirlemişti. Ancak Ağaoğlu, projenin öngörülenden daha detaylı bir çalışma gerektirmesi nedeniyle satışa çıkış zamanını yeni yılın ilk yarısı olarak revize etti. Maslak Ayazağa’da 242 dönümlük arsada Emlak Konut GYO ile hâsılat paylaşımı usulüne göre yapılan en büyük gayrimenkul projesinin hazırlık çalışmalarında sona geldiklerini kaydeden Ali Ağaoğlu, “Projenin mix bir proje olması, proje üzerinde daha detaylı bir çalışma yapmayı gerektirdi. Bugüne dek yapılmamış çok özel bir konsept geliştiriyoruz. İstanbul’u Dünya Gayrimenkul Ligi’nde üst sıralara taşıyacak proje bu nedenle 2012’ye sarktı. Mimarisi yüzde 90 oranında tamamlandı. 40 kişilik bir mimari ekip çalışıyor, statik çalışmaları ABD’li uzmanlarca çalışılıyor” dedi.

My Home’un % 70’i satıldı

5-6 bin ve üzeri konuttan oluşacak B ve üstü gelir grubuna hitap edecek konut, ticaret ve turizm imarına imkan vereceğini hatırlatan Ağaoğlu, önceki projelerinde sektörün alışık olduğu ‘satış iddiasını’ bu projede de sürdürüyor. Büyüme beklentilerinin yüzde 5-6 oranında ‘temkinli’ tutulduğu, arzın ve fiyatların da sınırlı ölçüde artmasının öngörüldüğü sektörde Ağaoğlu, yüzde 10 üzerinde bir büyümenin inşaat sektöründe devam edeceğini belirterek, “Ben içimi karartmıyorum. İddia ediyorum ki Maslak projesini satışa çıkardığımda 1 ayda 3 bin konut satar, sektöre moral olurum. 2012’de kentsel dönüşüm, kat mülkiyeti ve mütekabiliyet tasarılarının yasalaşması sektörün itici gücü” diyor.

Ağaoğlu Grubu’nun Maslak Ayazağa’daki büyük projesinden önce kendi tabiriyle ‘yolluk’ olarak nitelediği My Home Maslak projesinde ise satışlar yüzde 70 seviyesine ulaştı. Ayazağa Kültür Merkezi’nin karşısında, Ayazağa’daki büyük projelerine 250-300 metre mesafedeki 26 bin 200 m2’lik arsada gerçekleştirecek 786 dairelik projede Şubat 2014’te tamamlanacak 3 kule yer alacak. Projede kalan dairelerin büyüklükleri 1+1’den 4+1’e 77 ile 350 metrekare arasında, fiyatları ise 408 bin ile 2 milyon 62 bin lira arasında değişiyor. Projede 16 ofis ve aralarında eczane, banka, kuru temizle ve market gibi 23 dükkanın yer aldığı ticari birimlerin satışları da Kasım ayında başladı. Büyüklüğü 61 ile 268 metrekare arasında değişen dükkanların fiyatları 1 milyon 318 bin lira ile 5 milyon 242 bin lira arasında değişiyor. Birimlerden metrekare başına 25-29 euro arasında kira bedeli öngörülüyor.

Arsaların değeri artsın diye Ağaoğlu ilgileniyor deniliyor, rahatsızım

Beylikdüzü’nde Migros Alışveriş Merkezi’ni yıkarak alışveriş merkezini de içeren bir rezidans projesi geliştirdiği söylentilerini daha önce doğrulamayan Ali Ağaoğlu, sektörde pek çok arsa için benzer şeylerin söylendiğini, bunun bazı fırsatçıların ‘Ali Ağaoğlu’ ilgileniyor diyerek fiyat yükseltmeye çalışmasından ibaret olduğunu sözlerine ekledi. Maslak’ta Serdar Bilgili tarafından 29 yıllığına kiralanan Park Orman’ın yanındaki Fatih Ormanı arazisinde de bu yıl spor ve gezinti alanları yaratmayı planlayan Ağaoğlu, iki projenin birbiriyle sinerji yaratarak şehre Hyde Park kazandıracağını hatırlattı. Ağaoğlu, Bağcılar’a taşınması beklenen İkitelli’deki Hürriyet Medya Towers arazisiyle şu an için ilgilenmediklerini, tümüyle Maslak projesine odaklandıklarını sözlerine ekledi.

4.5 mİlyar TL gelİr hedefİ konuldu

Ağaoğlu Grubu’nun Maslak’taki 242 dönümlük araziyi TOKİ’den 540 milyon liraya alan Emlak Konut GYO’ya taahhüt ettiği idare payı yüzde 35.5 oran ile 1 milyar 150 milyon TL. Ancak projeden elde edilmesi planlanan 4.5 milyar TL gelir göz önünde tutulduğunda bu rakamın 1.5 milyar TL’ye kadar çıkacağı düşünülüyor. Ağaoğlu, 3 yılda tamamlanacak projede fiyatların çok pahalı olmayacağını, ‘ulaşılabilir’ seviyede olacağını söylüyor.

Londra’da ruhsatı Şubat’ta almayı bekliyoruz

İkisi Maslak’ta; biri Bahçelievler’de, diğeri ise Avrupa yakasında olmak üzere 4 yeni proje ile inşaatını yürüttükleri yeni konut sayısını 10 binin üzerine taşıyan Ağaoğlu, büyüme stratejilerinin bir parçası olarak Londra’da planladıkları ev, otel ve sosyal alanlardan oluşan karma projelerinin ruhsatını alma çalışmalarını yürütüyor. Ağaoğlu, “Finansın kalbinin attığı City’ye yakın Canary Wharf bölgesinde 157 ve 122 metrelik 2 kuleden oluşacak projede 5 yıldızlı otel, ofis katları ve 371 adet rezidans daire yer alacak. Biz 51 kat istiyoruz, onlar 47 kat diyor. Bir noktada anlaşarak ruhsatı Şubat ayında almayı öngörüyoruz” diye konuştu. Proje 51 bin 900 metrekare rezidans konut, 9 bin 300 metrekare ticari üniteler ve 15 bin 700 metrekare otel olmak üzere toplam 77 bin metrekareden oluşuyor. Beklenen toplam hasılatın 567 milyon pound (GBP), arsa maliyeti hariç toplam maliyetinin ise 189 milyon pound’u (GBP) bulması bekleniyor.

Haberin Devamı