Gazete Vatan Logo

Maskat Havalimanı TAV’a emanet

Umman’ın başkenti Maskat’taki yeni terminal binasının hem yeme-içme hem de yolcu salonu işletmesini TAV üstlenecek.

Maskat Havalimanı TAV’a emanet

Umman’ın başkenti Maskat’ta hizmete açılan 20 milyon kapasiteli yeni terminal binasının yiyecek-içecek hizmetleri ile özel yolcu salonu işletmeciliği için Umman Havalimanı İşletmeciliği Şirketi’nin (OAMC) tercihi TAV oldu. Yiyecek-içecek hizmetleri TAV Havalimanları iştiraki BTA tarafından yapılacakken, özel yolcu salonu işletmeciliğinin yanı sıra otopark ve vale hizmetleri, hızlı geçiş, karşılama ve uğurlama hizmetleriyle de TAV İşletme Hizmetleri ilgilenecek.

Global şirketleri geçtik

TAV, Maskat Havalimanı ile yaptığı 10 yıllık anlaşmayla birlikte toplamda 22 ülkede 82 havalimanına hizmet vermiş olacak. BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur “Maskat Havalimanı’nda 4 bin 715 metrekarelik alanda toplam 20 noktada misafirlerimize yiyecek-içecek hizmeti vereceğiz” dedi. Cesur, bölgenin bu hizmetler açısından büyük potansiyel taşıdığını vurgulayarak “Yolcu trafiği açısından Atatürk Havalimanı’ndan sonra 2’nci sırada olan bu bölgede her yıl çift haneli büyüyoruz. Buradaki ihaleyi İngiliz, İtalyan ve Fransız gibi dünyanın global şirketlerini geride bırakarak aldık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Salon sayısı 40 ülkede 150’ye çıkacak
Primeclass markasıyla açtıkları 4 bin metrekarelik özel yolcu salonunda yılda 250 bin misafire hizmet vereceklerini söyleyen TAV İşletme Hizmetleri Genel Müdürü Bora İşbulan, sözlerini şöyle sürdürdü: “14 farklı ülkede 57 farklı salonumuzda, yılda 4.5 milyondan fazla misafirimizi ağırlıyoruz. Avrupa’da kısa süre önce Zürih ve Kopenhag havalimanlarını portföyümüze ekledik. ABD’de bu yıl içinde New York JFK ve San Diego’da faaliyete başlayacağız. Şu an 15 ülkede 57 olan salon (lounge) sayısını, 5 yıl içinde 40 farklı ülkede 150’ye çıkaracağız.”