Gazete Vatan Logo

Maserati’nin lüks SUV'u Kubang

SUV konsepti Kubang, 2012 Detroit Otomobil Fuarı'nda görücüye çıktı

İtalyan lüks ve prestijli spor otomobil üreticisi Maserati'nin ilk olarak 2011 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıttığı lüks SUV konsepti Kubang, 2012 Detroit Otomobil Fuarı kapsamında görücüye çıktı. Maserati'nin dünya çapında en büyük pazarı olarak dikkat çeken Kuzey Amerika'nın en önemli fuarı olarak ön plana çıkan Detroit Otomobil Fuarı'nda tanıtılan Maserati Kubang konsepti, markanın lüks ve sportif DNA'sına uygun özellikleriyle de bir adım öne çıkıyor. Maserati'nin sportif lüks SUV'unun seri üretim versiyonu ise Fiat Grubu ve Chrysler Grubu arasında gerçekleşen büyük sinerjinin etkisiyle Kuzey Amerika'da bantlardan inerek yollara çıkarken, Maserati imzalı üstün teknolojili motorları ise Ferrari tarafından üretilecek.
Geçtiğimiz yıl Kuzey Amerika pazarında bir önceki yıla göre % 21 artışla 2465 adet araç satışı gerçekleştiren Maserati, yeni kıtanın en önemli otomobil fuarında lüks SUV konsepti Kubang'la gövde gösterisi yaptı. Maserati'nin dünya çapında en büyük pazarı olarak dikkat çeken Kuzey Amerika'nın en önemli fuarı olarak ön plana çıkan Detroit Otomobil Fuarı'nda tanıtılan Maserati Kubang konsepti, markanın lüks ve sportif DNA'sına uygun özellikleriyle de bir adım öne çıkıyor. Fiat Grubu ve Chrysler Grubu arasında gerçekleşen büyük sinerjinin etkisiyle Kuzey Amerika'da bantlardan inerek yollara çıkacak Maserati'nin lüks SUV'nun konsept versiyonu, Fiat Grubu CEO'su Sergio Marchionne ve Maserati CEO'su Harald Wester'in katıldığı bir etkinlikle görücüye çıktı.

Dünya çapında satışlarını bir önceki seneye göre %10 arttıran Maserati'nin lüks SUV konsept çalışması, markanın lüks ve sportif DNA'sına uygun özellikleriyle de bir adım öne çıkıyor. Lorenzo Ramaciotti'nin liderliğindeki Maserati Stil Merkezi tarafından tasarlanan Maserati Kubang konseptinin seri üretim versiyonunun ileri teknoloji ürünü tescilli Maserati motorlarının üretimi ise İtalya'da Ferrari tarafından gerçekleştirilecek ve bu motorlar yeni 8 ileri otomatik şanzımanla donatılacak. Bu motorların geliştirilmesini ise Michael Schumacher'in dünya şampiyonlukları dönemi boyunca Formula 1 takımının Motor Bölümü Şefliği görevi başta olmak üzere Ferrari ile yaklaşık 30 yıl geçiren ve halen Maserati Güç ve Aktarma Organları Geliştirme Bölümü Yöneticisi görevini sürdüren Paolo Martinelli üstleniyor. 2012 Detroit Otomobil Fuarı'nda tanıtılan lüks ve sportif Maserati SUV'nun seri üretim versiyonunun süspansiyon, fren, direksiyon ve elektronik sistem gibi spesifik performans ayarlarına sahip bileşenleriyse İtalya'da Maserati mühendisleri tarafından geliştirilecek.

Haberin Devamı