Gazete Vatan Logo

Masaj yaptırmak stres hormonu düzeyini düşürüyor

Masaj yaptırmak stres hormonu düzeyini düşürüyor

Radyoloji Uzmanı Dr. Nazan Cihan, masajın stres hormonu düzeyini düşürdüğünü, hastalıkları iyileştirerek sağlığa faydalı olduğunu söylüyor.

Zaman zaman bir lüks ve kendini şımartma olarak düşünülen masajın, aslında ruh ve beden sağlığına pek çok faydası olduğunu biliyor muydunuz? Uzman Doktor Nazan Cihan; masajın bazı medikal tedavilerin tamamlayıcısı olarak kullanıldığına dikkat çekerek, masajın tıbbi açıdan yararlarını şöyle açıklıyor:

“Günümüz şehir insanı çok yoğun çalışmakta, hem iş hem özel hayatta pek çok stresli durumla karşı karşıya kalabilmekte. Masaj, stres hormonu düzeyini düşürerek hem ruhsal bir rahatlama sağlıyor hem de fiziksel yorgunluğun giderilmesinde önemli rol oynuyor. Bazı kanserli hasta gruplarında düzenli masaj yaptırıldığında, hissedilen ağrı ve tedavi yorgunluklarının azaldığı görülmekte.”

Spor sonrasında da masajın faydası gerçekten çok fazla. Direnç antrenmanları sonrasında yapılan masajla, hem kas yorgunluğu ve gerginliği giderilir, hem de kasların daha güzel şekillenmesi sağlanır. Cihan, masajın diğer faydalarını şöyle açıklıyor: “Masajın iyileştirici yardımcı etki gösterebileceği diğer bazı durumlar da; anksiyete, başağrısı, fibromyalji, sindirim bozuklukları, uykusuzluk, yumuşak doku yaralanmaları ve spor yaralanmalarıdır.

Haberin Devamı

Ayrıca kanama bozukluğu varsa veya yoğun kan sulandırıcı ilaç tedavisi alınıyorsa, ciltte yanık veya açık yara varsa, derin ven trombozu dediğimiz toplardamar tıkanıklığı mevcut ise masaj önerilmez. Mutlaka ilgili hekim yorumuna başvurulmalıdır.”