Gazete Vatan Logo

Maşa olanlara merhamet yok

Bakan Çelik, “Bizi vatansız bırakma, parçalama hedefi olan, birilerinin maşası olarak sahneye çıkmış olanlara merhametli davranma hakkımız yoktur” dedi

Maşa olanlara merhamet yok

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, terör örgütleri PKK ve FETÖ'nün dayanışma içerisinde bölgede zafiyetin oluşması için gayret gösterdiklerine dikkat çekerek, "Bizi vatansız bırakma, bizi uydu devletçikler haline getirme, bölüp parçalama hedefi olan birilerinin oyuncağı, maşası olarak sahneye çıkmış olanlara karşı merhametli davranma hakkımız yoktur" dedi. Bakan Çelik, FETÖ ile mücadele kapsamında bakanlığında 733 kişinin uzaklaştırıldığını, 458 kişinin de açığa alındığını söyledi. Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan Çelik gündeme ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

MİLLETİMİZ FETÖ'YÜ HALLETTİ:

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi neticesinde milletimiz 3-4 yılı beklemedi. 3-4 saat içerisinde bu işi halletti. 'Ben yeniden kayıplarla karşı karşıya kalmak istemiyorum, yeniden daha büyük sorunlar yaşamadan yana değilim, ben bu işe el koyuyorum,' dedi ve 3-4 saat içerisinde darbecilere, tanklara, uçaklara 'dur' dedi.

İLERİ KARAKOL ARZULARI SON BULDU:

Darbeciler 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin 'bir ileri karakol görevi' görmesi noktasında bir senaryo yazdı. Bu millete karakolluk görevi yaptıracaklardı eğer başarılı olsalardı, böyle bir senaryoyu yazmışlardı, uydu bir devlet, uydu bir yönetim olacaktı. Çizilmesi istenen Ortadoğu'daki haritalarla ilgili de 'Bu haritaya biz şu şekilde neşter attık, yeni çizgiler bu şekilde olacak. Türkiye de 'pekala, emredersiniz' diyecekti. Böyle bir ileri karakol arzusu emperyalist emeller uğruna burada yerleştirilmeye çalışıldı ama milletimiz buna da 'dur' dedi.

KURBANLIKTA FİYAT ARTIŞI OLMAYACAK

Haberin Devamı

Bakan Çelik, Kurban Bayramı ile ilgili de konuştu. "Şu anda elimizde kurban edilmeye müsait büyükbaş sayısı 1 milyon 200 bin, küçükbaş sayısı ise 3 milyon 700 bin. Fiyatları artırmayı gerektirecek hiçbir durum söz konusu değil." Aracı sorununa da el atacaklarını dile getiren Çelik, "Tarlada 50 kuruşa çıkan bir ürün pazarda 2 liraya satılıyorsa, kârı aracıların aldığı bir piyasa, serbest piyasa olamaz. Bu noktada müdahaleden yanayız" diye konuştu.

YEMEK KUYRUĞUNDA BEKLETTİLER

Haberin Devamı

Nusaybin'e tır'lar dolusu gıda sevk ettik. Emniyetteki arkadaşlar 'yemek sorunumuz var' dediler. 300-500 kişinin yemek kuyruğunda olduğunu söylediler. Konuyu Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Nusaybin'de işler müdahalelerden sonra düzeldi.