Gazete Vatan Logo

Marshmallow ve Lollipop pazar payını artırıyor

Google mart başı itibariyle Android sürümleri kullanım oranları bir kez daha güncelledi. Mashmallow ve Lollipop pazar paylarını artırıyor.

Marshmallow ve Lollipop pazar payını artırıyor

Google her ay olduğu gibi Android sürümleri kullanım oranlarını bir kez daha güncellendi. Arama motoru devinin geliştiriciler sayfasından yayınladığı verilere göre geçtiğimiz ay %1.2 kullanım oranına sahip olduğu bildirilen Android 6.0 Marshmallow mart başı itibariyle pazar payını %2.3’e yükseltmeyi başardı.

>> İlginizi çekebilir: Sony, Android 6.0 güncellemesini başlattı

Marshmallow gibi yükselişte olan bir diğer Android sürümü ise Lollipop oldu. Şubat başı itibariyle %34.1’lik bir dilimi elinde bulunduran Lollipop sürümü, mart başı itibariyle %36.1’e yükselti. KitKat cephesinde yaşanan düşüşle birlikte Lollipop Android ekosisteminde en çok kullanılan sürüm olmayı başardı.

Kullanım oranı şubat başı itibariyle %35.5 olarak belirlenen KitKat mart başı itibariyle %34.3 geriledi. Ice Cream Sandwich ve Gingerbread cephesinde de ufaklı çaplı düşüşlerin yaşandığı görülüyor. Froyo ise %0.1’lik kullanım dilimini korumayı sürdürüyor.

Game of Thrones'un 6'ncı sezonunda neler yaşanacak?


KAYNAK : Teknolojioku.com - Marshmallow ve Lollipop pazar payını artırıyor

Samsung Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge Türkiye tanıtımı gerçekleşti! İşte resmi fiyatı!