Gazete Vatan Logo

Mars’a gidiş-dönüş 2019

Elon Musk, gelecek yıl SpaceX Mars roketi için “gidiş-dönüş uçuş” sözü verdi. İnsanlı seferler içinse 2022’ye işaret etti ancak ‘ölüm riskinin çok yüksek’ olduğunu söyledi.

Mars’a gidiş-dönüş 2019

SpaceX CEO’su Elon Musk, şirketinin önümüzdeki yılın başlarında dev Mars roketinin ilk test uçuşunu gerçekleştireceğini iddia etti. Musk, Pazar günü ABD’nin Texas eyaletinin başkenti olan Austin’de gerçekleştirilen South by Southwest konferansında “Biz şu anda ilk gemiyi yapıyoruz, ilk Mars ya da gezegenlerarası gemi” ifadelerini kullandı. Ayrıca, senarist ve yönetmen Jonathan Nolan’a “Bence gelecek yılın ilk yarısında kısa uçuşlar, kısa gidiş-dönüş uçuşlar gerçekleştirebileceğiz” dedi. Musk, ileri sürdüğü tarihler için fazla iyimser olduğu konusunda eleştiriler aldığını itiraf etti.

Elon Musk 7 Şubat’ta havalanan SpaceX roketi hakkında da yorumlarda bulundu. Roketin Mars’ta gelecekteki bir insan kolonisine zemin hazırlama hedefini gerçekleştirmesi halinde özel işletmeler arasında bir yarış başlatacağını belirtti.

Gidenler ölebilir

Mars’ta demir dökümhanesinden pizza ortaklığı ve gece kulüpleri inşa etmeye kadar her alanda girişimcilik faaliyetlerinde patlama yaşanacağını ileri sürdü. Aynı zamanda kırmızı gezegen için de ütopik bir sosyal model öngördü. “Muhtemelen, Mars’ta hükümetin biçimi doğrudan bir demokrasi olurdu” dedi. Mars’a gitme fikrinin heyecan verici olduğunu ancak ilk gidecek kişilerin büyük bir risk alacağını belirten Musk, “Çok zor, tehlikeli ve ölüm riskinin yüksek olduğu bir görev” diye konuştu.

Haberin Devamı