Gazete Vatan Logo

Marmaris’e akın!

Tatilciler Bodrum’dan sonra bu kez Marmaris’e yöneldi. Turistik ilçenin girişi İstanbul’un trafiği gibi kilitlendi.

Marmaris’e akın!

Turizmde geçmiş yıllarda yaşanan sıkıntıların ardından işlerin yolunda gitmeye başlaması ve yapılan rezervasyonlar, Marmarisli turizmcileri sevindirdi. Bu yıl, ‘yüksek sezon’ olarak değerlendirilen haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında, ilçedeki konaklama tesislerinin doluluk oranlarının yüzde 100’e yaklaştığı belirtildi. Ramazan Bayramı’yla birlikte yerli turistte ciddi artış olacağını söyleyen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ali Kırlı, “Son yıllarda yerel yönetim, turizm temsilcileri ile yapılan atılımlarla iç pazarda müthiş yükseliş yakaladık. Yabancı turistlerin açığını yerli turistle doldurduk. TÜRSAB resmi raporlarına göre Antalya, Bodrum, Kuşadası, Çeşme ve Muğla bölgesindeki turistik şehirlerdeki tesislerde şimdiden 300 bin üzerinde, ‘paket tur’ dediğimiz ön rezervasyon mevcut. Yaklaşan bayram haftasıyla birlikte bu rakamın 500 bini geçeceğini düşünüyoruz. Marmaris’te şu anda tesislerimizde yüzde 80 doluluk mevcut” dedi.

Haberin Devamı

‘Havuzdan sonra sabun kullanın’

Uzmanlar, yaz mevsiminde sıcaktan bunalanların en çok tercih ettiği yerler arasında olan yüzme havuzlarındaki tehlikeye dikkat çekti. Uzm. Dr. Cenk Benli havuzların temizliğinde kullanılan kimyasalların gelişigüzel seçilmesinin sağlık açısından büyük risk oluşturduğunu belirterek şunları söyledi:

“Örneğin klorun fazla olması alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Solumaya bağlı olarak akciğer rahatsızlıkları başlar. Bu rahatsızlıkların başında astım gelir. Klor az olduğunda ise virüs ve bakteriler kolaylıkla üreyebilir. Havuzdan girişte ve çıkışta duş alınmalıdır. Terli vücutla girmeleri klorla birlikte vücuda zarar verici bir reaksiyona neden olabilir. Duş alırken mutlaka sabun kullanılmalı.”